Det tror i hvert fall politiet, som nå har iverksatt full etterforskning.

Mandag er både tekniske og taktiske etterforskere på plass i Balestrand, der mannen bor. De driver blant annet med sporsikring og rundspørring i området.

Mannen bor i utkanten av tettstedet Balestrand, på et sted med spredt bebyggelse.

— Slått med gjenstand

— Når eldre folk blir utsatt for noe sånt i sitt eget hjem, da ser vi selvfølgelig på det som en alvorlig hendelse, sier Atle Førde, lensmann i Balestrand og Høyanger.

Det er antydet at innbruddstyvene har brukt en slaggjenstand mot kroppen hans

Atle Førde, lensmann

Innbruddet og ranet hos den eldre, alderdomssvekkede mannen skjedde trolig sent lørdag kveld eller natt til søndag.

Hjemmesykepleien oppdaget

Det var hjemmesykepleien som oppdaget innbruddet søndag, da de fant et knust glassfelt i døren på mannens hus. Politiet fikk melding om saken i 11-tiden søndag.

Ransofferet er i midten av 70-årene. Politiet mener foreløpig at flere har vært med på innbruddet, som altså skal ha endt med et brutalt ran av den eldre mannen.

— Det er antydet at innbruddstyvene har brukt en slaggjenstand mot kroppen hans. Mannen var til legeundersøkelse i går, søndag, og alt tyder på at det er brukt en viss form for brutalitet, sier Atle Førde lensmann i Balestrand og Høyanger.

Ber om tips

Ranerne fikk med seg penger, men ifølge politiet er det ikke snakk om større summer.

Nå går politiet ut og ber publikum om tips i saken. Foreløpige vitneobservasjoner har ikke gitt politiet noe konkret å jobbe med.

— Vi er interessert i alle opplysninger om bevegelser og personer som skiller seg fra normalen i bygda, sier lensmann Førde.

— Jeg håper inderlig vi kommer noen vei med etterforskningen vår.