Ved 15-tiden 2. påskedag rykket brannmannskaper ut fra alle stasjoner i Kvam etter at det ble meldt om brann i et trehus i gaten Nedre Norheim sentralt i Norheimsund. Dette var tredje brannen i Norheimsund i løpet av kort tid.

20. mars brant det to steder i bygden med et kvarters mellomrom, og den ene av disse brannene var på samme adresse som der det brant mandag.

Ildspåsetter løs?

Lensmann Terje Kvalvik i Kvam og Samnanger lensmannsdistrikt vil ikke spekulere i om en brannstifter kan være løs i Norheimsund, eller om det er en sammenheng mellom noen av branntilfellene.

— Det har jeg ingen formening om, sier Kvalvik til BT.

Lensmannen har nå bedt om assistanse fra krimteknisk avdeling ved Hordaland poliitidistrikt.

— Krimteknikere kommer til Norheimsund torsdag for å drive brannetterforskning, sier Kvalvik. Han sier årsaken til to av brannene er uklar.

Reddet ut

— Etterforskerne skal forsøke å finne årsaken til brannen på Vallandshaugen 20. mars der en enebolig brant ned til grunnen og en beboer kom seg i sikkerhet. Vi ønsker også å få etterforsket brannen i Nedre Norheim på 2. påskedag, sier lensmann Kvalvik.

En mor og et barn ble reddet ut fra denne brannen, som oppstod i en kjellerbod.

Den 20. mars brant det i samme huset, og den gang begynte brannen i hybel i underetasjen. Ifølge lensmann Terje Kvalvik var feil på det elektriske anlegget brannårsak.

Dermed gjenstår det å finne årsakene til brannene på Vallandshaugen og mandagens brann i sentrum av Norheimsund. De to brannstedene ligger om lag to kilometer fra hverandre.

STORBRANN: 20. mars brant denne eneboligen på Vallandshaugen i Norheimsund. 2. påskedag var det ny brann i hus i Norheimsund.
Arkivfoto