Siste: Ved 19.35-tiden ser det meste ut til å ha løsnet. Det er muligens litt kø fortsatt i Vågsbotn, opplyser Vegtrafikksentralen.

Det har vært kaos i trafikken i Bergen og omegn hele fredag etter at et vogntog på vei nordover lekket hydraulikkolje ved Eidsvågtunnelen.

Oljesølet begynte utenfor tunnelens sørgående løp og strakk seg over flere kilometer. Politiet ble varslet ved 09-tiden.

De kunne raskt slå fast at det ikke var forsvarlig å la trafikken fortsette.

Endelig over...

Ved 19.35-tiden kunne trafikkoperatør Tina Fjeldavli puste ut.

— Vi har ikke fått flere meldinger fra Hardangerveien, og det flyter fint i Fløyfjellstunnelen. Det kan fortsatt være litt kø i Vågsbotn, sier Fjeldavli.

BTs webkameraer viser at det ikke heller ikke er kø på Puddefjordsbroen eller på Danmarks Plass.

FULL STOPP: Dette bildet er tatt ved Gamlehaugen og viser tett trafikk i begge retninger.
PAAL KVAMME

Men det har vært en lang ferd hjem for mange bergensere. Trafikken har gått i sirup på alle innfartsårer — og ut fra byen.Etter å ha blitt kostet to ganger, kunne Eidsvågtunnelen åpnes like før klokken 17. To timer senere var det fortsatt «veldig mye kø», ifølge Vegtrafikksentralen.

Problemene forplantet seg til Fana, ettersom bilister som skulle til Arna og Åsane, prøvde å komme seg hjem via Hardangerveien.

Fast i Fana

— Det er saktegående kø fra Midtun til Fjøsanger, sa trafikkoperatør Eli Solberg ved 19-tiden.

Tidligere på dagen har det vært meldt om kø i Løvstakktunnelen, men på denne siden av byen løsnet det raskere. Bergen Vest har ikke vært rammet i noen særlig grad.

Solberg har bare opplevd noe liknende en gang før, for flere år siden.

— Da smalt det i Fløyfjellstunnelen, på Storetveit og Damsgård samtidig. Det er forferdelig at en hendelse kan føre til så mye kø, sier Solberg.

Brann-tilskuerne kom frem

De som slapp unna, er tilskuere på vei på Brann - Sogndal klokken 19 (følg kampen live). De kunne kjøre mot køen.

Verre var det med ambulansene som skulle til og fra Haukeland universitetssykehus.

Operasjonsleder i Hordaland politidistrikt, Ole Jakob Malmo, forteller at køene har gjort det vanskelig for nødetatene.

— Det har særlig vært et problem i Ibsens gate. Vi har sendt en patrulje dit som sørger for å få trafikken unna, forteller Malmo.

En tipser forteller at Bybanen også har opplevd problemer på grunn av køene. Den sto på et tidspunkt stille på Paradis i retning sentrum, ifølge tipseren.

KØ: Lang og stillestående kø i Kalfarveien, melder tipser klokken 17.00.
2211-tipser