Mannen mishandlet sin samboer over en periode på tre måneder. Bergen tingrett har nå dømt ham til syv måneder fengsel for å ha slått samboeren med flat og knyttet hånd, sparket, lugget og tatt kvelertak på henne, truet henne med vold og flere ganger uttalt at han ville drepe henne. Dommen er rystende lesing:

Vasket ikke treningstøyet Mot slutten av 2009 hadde kvinnen kommet hjem fra sykehuset etter å ha født parets datter. Tiltalte slo da fornærmede med flat hånd i bakhodet og i armen fordi hun ikke hadde handlet på forhånd.

Ved en annen anledning slo han henne med flat hånd i bakhodet fordi hun ikke hadde vasket treningstøyet hans.

Skulle i besøk til kusinen, fikk blåveis Da paret skulle ta ut juletreet i romjulen 2009, likte ikke tiltalte måten samboeren gjorde dette på. Han sparket henne gjentatte ganger hardt i beina med sko på, slik at hun fikk flere merker og sår på beina. Under nyttårsfeiringen slo han henne flere ganger i ansiktet, slik at hun fikk et blåmerke.

I 2010 fortsatte volden. Ved en anledning ville ikke mannen at samboeren skulle gå i selskap til sin kusine. Det oppsto en krangel og han slo henne flere ganger denne dagen. Det endte blant annet med en blåveis.

Dunket hodet i murvegg Da paret var på reise, skubbet han henne i gulvet og slo henne med flat hånd slik at kjeven låste seg. Hun ble slått flere ganger i armen og i bakhodet. Mannen tok hennes hode og dunket det flere ganger i murveggen i en kjeller.

Siden dro han henne etter håret og slengte henne ned i gulvet, sparket henne i beina og slo henne flere ganger i armen.

Truet med å kaste henne på sjøen

Mot slutten av februar 2010 mistet hun sin mobiltelefon i gulvet slik at den ikke gikk på igjen. Dette gjorde mannen sint, og han slo henne flere ganger i hodet med mobiltelefonen.

På samme tid slo han henne fordi han ikke fant hasjen sin. Han sa også at han hadde lyst til å drepe henne, og at han skulle binde henne og kaste henne på sjøen.

Sendt ut for å kjøpe hasj 26. februar slo han henne flere ganger i bryst og mage, tok kvelertak på henne, sparket henne og slo henne i bakhodet. Noen timer senere samme dag tok han på ny kvelertak på henne og slo henne flere ganger i ryggen, slik at hun fikk en kul. Hun ble også slått i armen og i bakhodet.

Deretter ble hun sendt for å kjøpe hasj til tiltalte. Det var etter denne episoden at fornærmede gikk til politiet og anmeldte tiltalte.

I retten fortalte kvinnen at hun ble slått dersom hun ikke så på samboeren når han snakket til henne.

— Angrer på all volden - Min klient har innrømmet det han har gjort og beklager. Han er klar til å ta sin straff og er fornøyd med dommen. Han anker ikke. Han er også glad for at samboeren anmeldte volden til politiet. Han innså galskapen, men klarte ikke å stoppe den, sier Erik Lea, mannens forsvarer.

Beate Hamre er kvinnens bistandsadvokat.

— Saken er svært alvorlig. Jeg konstaterer at aktor ba om seks måneder fengsel, mens han ble dømt til syv. Han er også dømt til å betale 60.000 kroner i oppreisingserstatning. Dommen er vel i tråd med rettspraksis, sier Hamre, men understreker at mishandlingen har vært grov.