• Hva skal man si, utbryter UP-sjef.

Etter tre dager med kontroll på E134 Haukeli har Utrykningspolitiet (UP) inndratt 11 førerkort.

Verst i klassen var en sjåfør fra Østlandet som dro til med 158 kilometer i timen i 80-sonen. Han risikerer ubetinget fengsel.

«Som å fiske i en stor dam»

— Det er altfor mange som kjører for fort. Det er som å fiske i en stor fiskedam. Vi tar bare noen få, og går glipp av førerkortbeslag mens vi skriver ut forelegg, sier distriktsleder i UP, Terje Oksnes.

Vi tar bare noen få, og går glipp av førerkortbeslag mens vi skriver ut forelegg UP-sjef Terje Oksnes

Men den dummeste er utvilsomt en motorsyklist fra Bergen som ble tatt samtidig med en bilfører.

— De kjørte tilsynelatende sammen. Begge ble stanset. Motorsyklisten fikk forenklet forelegg. Så tømmer han motoren på første og andre gir og forsvinner. Politifolkene, som sto og skrev ut forelegg til bilføreren, hiver seg bak rattet og tar opp jakten, sier Oksnes.

Mannen kjørte i over 130 km/t i Haukelitunnelen.

Han hadde allerede fått et forelegg på flere tusen kroner og mistet tre prikker før det vanvittige påfunnet, og nå må han også klare seg uten sertifikat.

Tatt av joggende politi

En annen motorsyklist, som først stoppet for politiet, snudde og tok av - også han i over 130 km/t. Odda-mannen ble fulgt østover.

— Så stakk han av på grusvei. Politiet kom opp til en bom, der motorsyklisten hadde kjørt forbi. Men politimannen jogget like godt oppover veien, og der traff han mannen på vei ned. Det virket som han hadde gitt opp, sier han.

Alle som mistet lappen, er menn. Til sammen fikk 65 sjåfører forelegg. Rundt ti av dem var kvinner, sier Oksnes.

UP-sjefen har ikke oversikt over hvor fartssynderne kommer fra, men sier at de aldersmessig er jevnt fordelt.

Han lover flere kontroller etter det nedslående resultatet.

— Vi skal opp igjen med videobilen. Vi har også vært på Hardangervidda tidligere i år, men der var det tilsynelatende rolig. Det er en annen trafikk som går på Haukeli, og en litt annen veistandard, sier UP-sjefen.

Tips eller bilder? Send MMS/SMS til 2211, eller skriv e-post