Gullfesten i helgen ble avlyst, men plutselig ble den kastet over oss på en mandag.

«TAKK BRANN» sto det på flaggene som i går blafret i vinden på Torgallmenningen. Det var den første lille markeringen fra kommunens gullfestkomité, mens den virkelige festen kommer til helgen.

– Vi hadde bestemt at flaggene skulle opp straks gullet var sikret. Nå planlegger vi detaljene i den store gullfesten til helgen, sier informasjonsleder i Bergen kommune, Elisabeth Farstad.

I Osterøy kommune planlegges det også gullfeiring. Ordfører Kari Aakre sier at de vil ha en markering av sine to lokale helter, Mjelde og Hanstveit.

– Jeg vet at handelsstanden i Lonevåg planlegger en seanse i helgen. Da Brann tok cupgull, arrangerte kommunen og de lokale idrettslagene en markering. Det blir nok noe lignende nå, men detaljene er ikke klare, forteller hun.

Feiret med blomster og kake Ettersom gullet kom på en ukedag, spratt det ikke så mange champagnekorker i bergenske hjem verken mandag eller i går.

– Vår store salgsdag var lørdag. Da solgte vi mye varer, også en del musserende, sier butikksjef for Vinmonopolet i Valkendorfsgate, Mons Torsvik

I stedet feiret bergenserne gullet med blomster og kake.

– Det har vært mange bestillinger på røde og hvite blomster i dag, forteller Sonja Berg fra Blomsterdekor på Nøstet.

De har nettopp sendt et stort parti blomster opp til Brann stadion. Det er mange som vil gratulere både laget og spillerne.

– De Brann-spillerne som er fra bergensområdet får veldig mange blomsterhilsener, fordi dette er så stort her i Bergen, sier hun. Berg har nettopp snakket med avdelingen på Osterøy, som også har en travel dag.

På Baker Brun går kakene som varmt hvetebrød.

– Vi har solgt noen ekstra kaker i dag. En del har ønsket seg kaker med brannlogo og påskriften «gullet kom hem», forteller Elisabeth Nygård på Baker Brun.

Utsolgt Brannfeberen har herjet hele høsten, og eksplodert den siste tiden. Det finnes det flere som skor seg på. «Brannskjerf utsolgt», «Hjemmedrakter utsolgt» og «Brann–Viking utsolgt» står det på døren til Brann-butikken på Galleriet.

– Vi fikk inn et skjerf i dag morges som det sto «Brann seriemester 2007». Det ble utsolgt på et par timer, sier butikkmedarbeider Lene Sund.

På lørdag hadde butikken så stor pågang at Securitas måtte slippe inn mennesker puljevis.

– Køen gikk bortover hele gangen. Det var lang ventetid, men folk var glad bare de kom inn og fikk et eller annet det sto Brann på, forteller Sund.

Butikken fikk flere leveranser i løpet av dagen, men skjerf og flagg ble utsolgt på et blunk.

Rekord på Fotballpuben På Fotballpuben er det heller ingen grunn til å klage på omsetningen.

– Vi har satt salgsrekord på salgsrekord. Dette året har uten sammenligning vært vårt beste år med tanke på omsetning. På lørdag var det fullt hus like etter vi åpnet klokken ni om morgenen, sier pubvert Anton Skar.

Det lukter sterkt av øl på Fotballpuben, selv om et rengjøringsfirma ble tilkalt natt til i går.

Odd Mehus
Odd Mehus