EIRIK DAMSGAARDeirik.damsgaard@bt.no

— Dette er ikke overraskende. Vi regnet ikke med at alle ville møte opp. Det er derfor vi tror saken kan ta opptil 2-3 måneder, sier ambassadør Ingrid Ofstad til Bergens Tidende.

Men i dag venter Bergs forsvarere at flere vitner stiller opp i distriktsretten i landsbyen Rajbiraj i Sørøst-Nepal.

Risikerer tre år Bergens-misjonæren fra menigheten Levende Ord er tiltalt for ulovlig kristen misjonsvirksomhet i det hinduistiske landet, og risikerer tre års fengsel. Verken Trond Berg eller andre nordmenn er til stede i rettssaken.Norske myndigheter er fornøyd med at saken er i gang, etter frykt for at rettssaken ville drøye til utpå sommeren. Vitnene, som er stevnet inn av påtalemyndigheten, er personer som har gitt sine forklaringer tidligere. Spenning

— Spenningen knytter seg nå til om enkelte har endret forklaring, og om det kommer nye opplysninger, sier den norske ambassadøren. Blant vitnene er en lokal politiker og Røde Kors-representant, som ifølge Trond Berg ba om et større pengebeløp dagen før arrestasjonen 29. oktober.

Viktig vitne - Han er en viktig person med mye makt og innflytelse. Ifølge Berg er det han som har satt i gang saken, sier Ofstad.

Norske myndigheter har hatt jevnlig kontakt med Trond Berg siden han ble arrestert.

Fra fengselet skriver Trond Berg i et brev til Bergens Tidende at han mottar hilsener fra mennesker over hele verden. "Jeg mangler ord. Jeg er rørt over det engasjement som mennesker viser", skriver Berg. Han skriver at han er fylt med "glede, fred og tro på forandring".