Mannen må også betale stedatteren 65.000 kroner i erstatning.

Kristne sentre

Stefaren, som er i 50-årene, var i perioden da overgrepene skjedde ansatt på flere kristne sentre som miljøarbeider og sjåfør. Han var gift med moren til den lille jenten, og også hun arbeidet på de samme sentrene. Mannen er selv far til flere barn.

I skjerpende retning har retten lagt vekt på at overgrepene skjedde i jentens eget hjem, at de ble begått av en person hun hadde tillit til, og at barnet ble bedt om å tie om overgrepene.

Forholdet ble anmeldt da stedatteren var 12 år gammel. Hun hadde da nettopp fortalt sin mor at stefaren hadde forgrepet seg på henne. Allerede i første politiavhør erkjente stefaren overgrep mot den lille jenten over en periode på fire år.

Beklager

Det første overgrepet skjedde da jenten var fem år gammel, og det skal dreie seg om fire ý fem overgrep.

— Jeg fikk følelser for henne som jeg ikke skulle ha hatt, og jeg klarte ikke å kontrollere disse følelsene. Jeg beklager forferdelig det som har skjedd. Hun trakk seg ikke unna, men det var vel fordi hun hadde tillit til meg. Jeg misbrukte den tilliten. Hvis det er ulikheter i min og hennes forklaring, ber jeg dere om å tro på hennes forklaring, sa mannen da han forklarte seg for Nordhordland tingrett.

Tiltalte hadde store problemer med å forklare seg om detaljer rundt overgrepene. Han brast sammen i gråt flere ganger. Han beskrev en sterk ensomhet i ekteskapet med jentens mor.

— Hun skjøv både meg og datteren sin vekk, og vi ble liksom sittende igjen alene. Jeg var så deprimert og nedkjørt at jeg ikke klarte å kontrollere følelsene jeg fikk overfor datteren, sa mannen.