Halvparten av straffen er gjort betinget, melder NRK Hordaland.

Slagmark

Bolighuset i Fana ble fullstendig rasert. Samtlige av rommene i huset var utsatt for hærverk under ungdomsfesten for to år siden, huset så nærmest ut som en slagmark og det var gjort skade for nærmere 300 tusen kroner.

Både en 20-åring og en 19-åring var tiltalt i saken. Begge erkjente delvis straffskyld, men nekter konsekvent for å ha tent på noe som helst i huset. Mens 20-åringen ikke husker noe som helst, klarte hans 19-årige kamerat å erindre noen bruddstykker fra den særdeles fuktige natten da han tidligere i uken forklarte seg i retten.

Dømt for brannstifting

Men det mest alvorlige var gjentatte forsøk på antenne branner i huset, retten har lagt vekt på at det kunne fått langt mer alvorlige konsekvenser for de personene som lå og sov i huset, og retten mener 20-åringen sto bak.

20-åringen ble også dømt for flere andre forsøk på brannstifting, blant annet i Søreide kirke, også det skjedde for to år siden. I dommen inngår også gjentatt bruk av narkotiske stoffer, blant annet heroin.

I tillegg til ett års fengsel er 20 åringen dømt til å betale 155 tusen kroner i erstatning. 20-åringen tok betenkningstid og forsvarer Øystein Lillevik sier han trenger tid på å studere dommen, melder NRK Hordaland.

19-åring frikjent

19 åringen som var tiltalt for å ha medvirket til hærverket på Søreide, ble frifunnet i Bergen tingrett. 19-åringen må kun betale en mindre erstatningssum.

BRANN: Flere stader var huset forsøkt antent. FOTO: POLITIET