— Dette er veldig enkelt. Man kan ikke dømme mennesker ut fra hva man tror om dem. Dette er fordommer av verste sort, sier leder av Antirasistisk Senter, Nadeem Butt.

Han forteller at han har vært i kontakt med flere kvinner med afrikansk bakgrunn som i den senere tiden har sluttet å gå på byen. Grunnen skal være at de føler seg stigmatisert som prostituerte.

— Dette er den verste måten man kan krenke en kvinnes integritet, sier han.

Problemet har økt det siste året. Dette henger sammen med økningen i antall prostituerte fra Nigeria i bybildet.

Butt understreker at det dramatiske er når menn trekker slutningen at alle kvinner med afrikansk utseende er prostituerte.

Siden 2004 har Norge opplevd en stor pågang av prostituerte fra Nigeria. I en Fafo-rapport fra tidligere i år, forteller en rekke prostituerte at de har kommet til Europa og Norge som en konsekvens av fattigdom i hjemlandet.

Mange har måttet ta opp lån for å betale menneskesmuglere for å komme til Norge. For mange er eneste måten å betale ned gjelden prostitusjon.

Det er anslått at det finnes om lag 400 nigerianske prostituerte i Norge i dag. de fleste av disse er i Oslo. Stadig flere har også funnet veien til gatene i Bergen.