Sjefredaktør Einar Hålien

Mangelen på Grandiosa er vel selv ikke i Norge god nok grunn til å ta i bruk tvungen lønnsnemnd. Men det kan ikke være mye om å gjøre. Reaksjonene ute i butikkene på at nettopp denne matvaren mangler i frysediskene, later til å overskygge det meste av andre savn som følge av transportstreiken.

Vi tok en ringerunde til ti butikker i går, for å høre hvordan det sto til med vareutvalget:

Rema 1000 Drotningsvik

— Pizza Grandiosa er uten tvil det folk savner mest, sier Ingrid Drevsjø. Nå har de vært uten den populære pizzaen i en uke. Ost og smør har det også vært smått med, men nå får de slike varer levert fra Synnøve Finden, som ikke er rammet av transportstreiken.

— Det er liten trafikk om dagen. Folk tror vel at vi har mindre varer enn det vi i virkeligheten har, sier Ingrid Drevsjø.

Lerøy mat

Her hadde de ikke fått frukt og grønnsaker i går formiddag, og de regnet med å gå tomme i løpet av dagen.

Enkelte syltetøysorter var det også tomt for. Det samme med en del typer chips. Ferske baguetter var en annen av varesortene Lerøy manglet lørdag.

Alléhjørnet i Bergen

Her var nøden relativt beskjeden lørdag ettermiddag. De manglet riktignok ovnsbakt leverpostei, og det var lite kaffe igjen, men ellers hadde de greid å skaffe det meste.

Rema 1000 Kleppestø

Her er det største problemet mangelen på smør. Men nå er butikken i ferd med å finne en løsning på egen hånd.

— Over helgen skal vi hente egg, smør og ost selv. Vi har fått ordnet oss med noen leverandører slik at dette burde gå greit, sier Gunn Berit Mikkelsen.

Meny, Nesttun

Som i så mange andre forretninger mangler det også her smør og egg. Knekkebrød var det også slutt på i går.

Rimi supermarked Sotra

Mangler smør og egg. Det er også tomt for pizza Grandiosa og en del andre frysevarer. Når det gjelder toalettpapir var det kun få tørk igjen i går ettermiddag.

Nye Fedje Handel

Feiingene bør også økonomisere med toalettpapiret de nærmeste dagene, om de ikke vil søke til fastlandet for å finne redningen der. I Nye Fedje Handel var de i går tomme for toalettpapir, ost, smør, frukt og grønnsaker.

Rema 1000 Fyllingsdalen

Også her meldes det om et sårt savn etter Pizza Grandiosa. At det mangler fisk i frysedisken virker imidlertid ikke til å være noe stort problem for kundene. Butikken mangler ellers frosne rundstykker, i tillegg til lite utvalg av ost og kjøtt.

Kiwi Vangen på Voss

Grandiosa-krisen har også kommet til Voss. Det er ellers lite smør igjen, og frysedisken er slunken. Ellers melder butikken at den har det meste.

Rimi, Gullgruven

Mangler smør, egg og ...pizza Grandiosa. I det hele tatt lite varer igjen i frysedisken. Også tomt for chips og toalettpapir. Men til gjengjeld har de fått nye forsyninger av øl og brus.

ALTERNATIV TIL GRANDIOSA: Nå må du lage pizzaen selv eller gå på restaurant. Magne Kalgraff på restauranten Stragiotti har et håndlag med den slags som de fleste kan misunne.<br/>Foto: Sjefredaktør Einar Hålien