— Mamma hjalp meg å ta en klut på såret. Men hun var veldig forkavet, så jeg ringte ambulansen selv, sier Espen Tvedt til Askøyværingen.

Det var hjemme i familiehagen på nordre Erdal at ulykken skjedde. Espen holdt på å lage en ny kassebil, men det gikk galt da han var i ferd med å sage over et bord.

Rask reaksjon

— Jeg var godt i gang med å sage bordet da jeg plutselig snublet og datt. Sagen datt på bakken under meg, med taggene opp. Jeg landet oppå taggene med håndleddet, forteller Espen.

Med blodet strømmende løp han for å finne moren, som var lenger nede i hagen. Hun hjalp ham å legge en enkel forbinding av en våt klut, men Espen skulle vise seg å holde hodet kaldere enn moren. Etterpå ringte han nemling ambulansen selv.

— Vi har lært om nødnumrene på skolen. Jeg var ikke sikker på om det var 110, 112 eller 113. Heldigvis traff jeg rett på første forsøk, sier Espen.

Tre sting

Ambulansen snakket med Espen og med moren, og bestemte seg for å komme og hente dem. Det skulle vise seg at Espen hadde hatt flaks, og ikke kuttet over pulsåren. Men såret var dypt, og han måtte sy tre sting.

Espen selv mente at bedøvelsessprøyten var vondere enn selve stingene.

— Legen var dansk, så jeg forstod ikke alt han sa. Men jeg forstad at jeg hadde hatt flaks, sier 11-åringen.

ARBEIDSULYKKE: Slik drev Espen og jobbet da han falt og sagen glapp.
Stig Erik Elliott/Askøyværingen
RASK FØRSTEHJELP - De knep igjen såret og satte på noen kjempestore plaster som skulle holde det fast, forteller Espen om turen i ambulansen.
Stig Erik Elliott/Askøyværingen