Erna Solberg ble enstemmig gjenvalgt som Høyres leder for to nye år av Høyres landsmøte i Oslo.

Solberg ble valgt til dundrende applaus, etter at valgkomiteens leder Oddvard Nilsen skrøt av henne som en «sterk og imponerende leder» i en vanskelig tid for partiet.

Det ble ikke fremmet benkeforslag da Per-Kristian Foss ble gjenvalgt til partiets første nestleder. Også Jan Tore Sanner ble gjenvalgt enstemmig som partiets andre nestleder.

Murring

Det har murret på grasrota i partiet etter at valgkomiteens foreslo gjenvalg av hele partitroikaen – til tross for fjorårets katastrofevalg og vedvarende elendige meningsmålinger.

Tidligere i uka foreslo ordførere i Rogaland at Foss måtte skiftes ut som nestleder, men motkandidater ble ikke fremmet på landsmøtet.

– Per-Kristian har fått et ufortjent gjerrighetsstempel. Det vil han kvitte seg med raskt. Ingen matcher Per-Kristian når han tar slåsshanskene på, sa Oddvard Nilsen i en engasjert innledning.

Også de to nestlederne fikk stående applaus av landsmøtet.

Widvey valgt

Heller ikke til sentralstyret ble det fremmet endringsforslag til valgkomiteens innstilling.

Ine Marie Eriksen og Morten Andreas Meyer ble gjenvalgt, mens Jonni Solsvik og Thorhild Widvey er nye landsmøtevalgte medlemmer av partiets sentralstyre.

Ivar Kristiansen ble gjenvalgt til partiets arbeidsutvalg, og Linda C. Hofstad fortsetter som leder av Høyres kvinneforum. (©NTB)

Erna Solberg ble enstemmig valgt som ny leder i høyre.
Junge, Heiko