Tirsdag besøkte statsminister Erna Solberg Sandsli videregående skole. Hun var invitert av elever som ville vise henne det de mener er den beste skolen i Bergen. Siden Sandsli var en av de syv videregående skolene hvor politiet aksjonerte, var det naturlig at Solberg diskuterte dette over kaffe og kaker med elevene.

— Viktig at det blir slått ned på

Solberg møtte blant andre Malene Tonheim og Anders Hjelmaas, som skrev skoleoppgave om hasjbruk blant skoleelever. Oppgaven var en av grunnene til den storstilte aksjonen mot syv videregående skoler i Bergen Sør mandag.

— Dere har skapt en god debatt, men jeg kan tenke meg at dere har fått stort press, sa hun til Malene Tonheim og Anders Hjelmaas.- Vi velger å fokusere på det positive. Vi har fått utrolig mange gode tilbakemeldinger, svarte Tonheim.

Snakker med barna om narkotika

— Det er viktig at ungdom ser at dette blir slått ned på, og at generasjonene i dag ser at dette ikke er akseptabelt, sier statsministeren til BT etter møtet.

Hun er selv mor til tenåringsbarn.

— Jeg snakker med dem om både alkohol og narkotika. Jeg vet at det foregår blant ungdom, det gjorde det også da jeg var ung. Men foreløpig er jeg såpass naiv at jeg tror det ikke skjer med mine barn, sier Solberg.

- Gøy å gjøre en forskjell

Malene Tonheim og Anders Hjelmaas fortalte til statsministeren at det hadde vært spennende å jobbe med oppgaven.

— Det har gitt stor mening. Vi har satt temaet på dagsordenen, og det er gøy å vite at vi har gjort en forskjell, sa Tonheim.