Om Solbergs utspill faller i smak i Bergens restaurantbransje, er vel tvilsomt...

— Det er ille for en bergenser å innrømme dette, men på mat slår dere fra Stavanger oss, sa Solberg fra scenen i Stavanger.

Høyre-lederen la valgkampåpningen til Gladmat, skriver Stavanger Aftenblad. Sammen med et følge av blant annet Stavanger-ordfører Kristine Sagen Helgø, Gladmats styreleder Cornelius Middelthon, og daglig leder i Gladmat, Mona Vervik, startet hun sin Gladmat-tur på Galleri Sult, litt før klokken 12 lørdag.

— Jeg har kun vært på Gladmat én liten tur tidligere, så jeg er litt spent. Det jeg liker best med sånne festivaler er følelsen og stemningen, sier Solberg. Hun forteller at hun gleder seg til å prøve lokalmat.

- Liker sterk mat

— Det er så mye god mat i dette landet, sier Solberg. Hun går turen fra Galleri Sult og nedover mot Hovedscenen på Gladmat, og tar flere stopp underveis. Hun får smaksprøver fra flere utstillere, men det blir ikke tid til noe skikkelig måltid. Tidsrammen er stram den dagen valgkampen starter. Det blir en liten tur til «Fish & Cow» på Torgterrassen før Solberg får prøve noe av maten fra Ryfylke fra drømmetorget.

— Det var litt uvanlig med jordbær og norsk chili, men jeg liker sterk mat, sier hun.

Fikk smake

Mens Erna Solberg var i området, foregikk en kokkekonkurranse for ungdom på Hovedscenen. Ungdom fra Finnøy og Rennesøy duellerte foran en jury. Solberg fikk gå en runde på scenen og inspirere litt, og si noen ord til det store publikummet som så på konkurransen og nøt sola.

Etter å ha smakt litt på fiskesuppen til det ene laget fra Finnøy må Erna Solberg videre på turneen sin. Neste stopp er Karmøy.

— Vi har et utrolig godt utgangspunkt for valget, men fortsatt må vi slåss for stemmene hver eneste dag, sier hun.

Har Erna Solberg rett i at Stavanger har bedre mat enn Bergen? Si din mening i kommentarfeltet!

Høyre-lederen fikk se ungdommene i aksjon under konkurransen Ungt Måltid.
Syed Ali Shahbaz Akhtar