• Hun var en raus og inkluderende person, sier finansbyråd Liv Røssland.

Erna Mundal Pedersen, tidligere bystyrepolitiker for Frp og kommunalråd for helse og sosiale tjenester, døde torsdag kveld etter kort tids sykeleie.

Pedersen ble 85 år.

Lang fartstid i politikken

Pedersen startet sin politiske karriere i Bergen i Høyre, og ble innvalgt i bystyret for partiet i 1979. I 1987 meldte hun overgang til Frp. Pedersen satt i bystyret til 1999, og avsluttet karrieren som kommunalråd for helse og sosiale tjenester.

Av flere har hun blitt omtalt som Bergens svar på John Alvheim.

Finansbyråd i Bergen, Liv Røssland, er blant dem som kjente Pedersen godt.

— Erna tok seg av meg da jeg var ung og ny i partiet. Hun tok meg under sine vinger, og er grunnen til at jeg er her i dag, som en del av Frp, sier Røssland.

- Omtanke for alle

Hun beskriver Pedersen som en raus og inkluderende politiker.

— Hun hadde omtanke for alle, uansett partitilhørighet. Hun var også en talsperson for de svakeste, og en foregangspolitiker innenfor psykisk helse, sier Røssland.

Hun nevner blant annet at Pedersen jobbet frivillig som telefonvakt for mennesker som slet psykisk, og mener hun var godt likt og respektert som kommunalråd.

— Erna var en markant politiker, som har betydd en forskjell for mange. Hun har også betydd en forskjell for Frp, og vært en flott politiker for oss, sier Røssland.