«De mange tiltakene som er iverksatt for å bekjempe rotteplagene i Mathallen på Torget har nå gitt effekt. Det siste døgnet er det ikke registrert spor etter rotter, og dermed kan hallen gjenåpnes i morgen, fredag kl. 12.00», skriver driftsselskapet Totalreform i en pressemelding torsdag.

Beslutningen er tatt i samråd med Mattilsynet og såkalte eksperter på skadedyrbekjempelse. Bygget er nå erklært fritt for skadedyr, ifølge pressemeldingen.

Les også:

— Vi beklager

Siden Mathallen stengte etter rotteinvasjonen forrige mandag, har selskapet gjennomført tiltak som:

  • Tetning av bygget
  • Gjennomgang og opprydning i alle mulige skjulesteder
  • Utplassering av rottefeller
  • Omfattende renhold
  • Desinfisering av blant annet alt utstyr og gulv
  • Vi beklager igjen de ulemper stengningen har medført både for leietakerne i Mathallen og for deres kunder. Vi setter stor pris på det samarbeidet vi har hatt med fiskehandlerne for å få løst problemene, og de har klart gitt uttrykk for at de deler våre strenge krav til hygiene og matvaresikkerhet. Nå ser vi frem til å ønske alle velkommen tilbake til en grundig rengjort og trygg mathall i morgen, sier Anders Bjerke, administrerende direktør i Totalreform.

Les også:

Selskapet valgte å stenge Mathallen etter at rotter hadde tatt seg inn i bygget. Siden den gang har diskusjonen om «skandalebygget» herjet.

Går i dialog

BTs kommentator Frode Bjerkestrand foreslo å legge ned hele Fisketorget, mens eiendomsinvestorer var ute i media og drømte om fornyelse og restaurant på toppen.

Avgjørelsen om å gjenåpne Mathallen skjer i samråd med Mattilsynet og eksperter på skadedyrsbekjempelse.

Bergenkommuneeier Mathallenog torgflaten. Neste uke skal kommunen og driftsselskapet Totalreform diskutere Fisketorgets fremtid.

— Vi skal snakke om planene fremover, hvilke utfordringer de har og selvfølgelig også gjenåpning av Mathallen, sier næringsbyråd Helge Stormoen (Frp) til BT.