Avisen hadde forvekslet Ahmed med den omkomne 42-åringen, og brukte feil bilde både på førstesiden og som illustrasjon til artikkelen onsdag.

— Dette likte jeg ikke. Jeg var redd noen skulle ringe moren min i Kurdistan og si at jeg var død. Heldigvis fikk jeg ringt henne først og fortalt at jeg var i live. Det er jeg glad for, særlig fordi hun kjente familien som ble drept, sier Ahmed.

Onsdag skrev BA og BT om familien fra Fana som ble utsatt for en tragisk trafikkulykke i Syria. Bare den tretten år gamle datteren overlevde. Begge foreldrene og de to sønnene er døde.

Ahmed bodde sammen med den omkomne 42-åringen på mottaket på Voss, like etter at de kom til Norge.

— Det er ganske mange som har ringt, og flere har vært innom butikken, blant andre en saksbehandler i kommunen. Hun var bekymret, sier Ahmed.

I går beklaget BA forvekslingen i en notis, og nyhetssjef Per Lindberg legger seg flat.

— Vi kontaktet Ahmed onsdag og beklaget forvekslingen, noe vi også har gjort på trykk. Det er sterkt beklagelig at slikt skjer, sier Lindberg, som ikke vil fortelle hvordan glippen har skjedd.

<b>I BESTE VELGÅENDE:</b> Da BA skulle trykke bildet av 42-åringen som omkom i bilulykken i Syria, havnet i stedet kameraten Adil Ahmed på trykk. - Jeg har fått mange telefoner, sier Ahmed.<br/>FOTO: KNUT EGIL WANG