35-åringen fra Stord som feilaktig ble erklært død, er blitt mye bedre. Det forteller moren gjennom advokat Kjell Steinsbø.

— Sønnen vår er kommet seg mye på disse ukene takket være enorm innsats og pleie fra en fantastisk stab av leger og sykepleiere på intensiven på hjerteavdelingen på Haukeland universitetssykehus, skriver moren i en e-post til advokaten.

— Vi kan ikke få rost dem nok. Både pasienten og vi som pårørende har fått utrolig god hjelp og oppfølging, forteller hun videre, ifølge Sunnhordland.no.

Advokat Steinsbø ønsker ikke å uttale seg om saken til BT.

Erklært død

35-åringen fikk et kraftig hjerteinfarkt i leiligheten hjemme på Stord den 19. januar.

Broren var også i leiligheten og slo alarm. Helsepersonell prøvde gjenoppliving, men etter hvert erklærte en lege på stedet at døden hadde inntruffet.

Politiet ble tilkalt, og fikk beskjed om at mannen var død etter hjertestans.

Så at han rørte på seg

Siden den omkomne var relativt ung, satte politiet i verk tiltak for å få gjennomført obduksjon.

Så oppdaget et av familiemedlemmene at kroppen rørte på seg, og at han hev etter pusten.

Mannen ble fraktet til Haukeland universitetssykehus i Bergen, der han ble hjerteoperert og lagt i kunstig koma. Nå er han altså på bedringens vei.

Tilsynssak

Samtidig undersøker fylkeslege Helga Arianson i Hordaland saken.

— Helsetjenesten meldte fra, og vi har startet tilsynssak. Det betyr at vi vil undersøke hva som har skjedd. Utover det kan jeg ikke si noe mer. Vi har ikke kartlagt forløpet ennå, sa Arianson til BT i januar.

Politiet har på egen hånd opprettet undersøkelsessak for å finne ut hva som har skjedd.