Fredag rykket væpnet politi ut til en boligblokk i Fyllingsdalen, etter å ha fått melding om slåssing.

Da de kom frem til adressen, lå tre menn i 20-årene på bakken med knivskader.

Erkjenner skyld

Den antatte gjerningsmannen, en 23 år gammel somalier, ble pågrepet uten dramatikk.

Mandag ble han varetektsfengslet for fire uker, siktet for å ha knivstukket sine tre brødre.

23-åringen har erkjent straffskyld, bekrefter hans forsvarer Gisle Didriksen.

Kranglet med brødrene

Etter det BT får opplyst, skal siktede ha forklart at han til stadighet havnet i krangel med sine brødre. I bunn lå en frustrasjon rundt egen bosituasjon.

— Han har ikke utdypet disse kranglene i særlig grad så langt, sier forsvareren.

Ifølge Didriksen hadde 23-åringen midlertidig oppholdstillatelse i Norge.

— Han mangler permanent opphold, men skal ikke ha fått avslag på søknad om opphold den siste tiden, såvidt meg bekjent, sier Didriksen.

Den siktede somalieren motsatte seg fengsling, selv om han erkjenner straffskyld.

- Tidligere truet med kniv

Politiet mener det er fare for at somalieren kan ty til lignende vold dersom han blir løslatt.

— En av brødrene har forklart at han tidligere har truet med kniv. Dette forteller oss at siktede har lav impulskontroll, og at det tilsynelatende skal lite til før han tyr til vold, sier politiinspektør Tore Johan Sørland, som altså fikk medhold i mandagens fengslingsmøte.

— De tre fornærmede har forklart at det ikke var noen større foranledning til hendelsen. Motivet fremstår foreløpig som uforklarlig.

Mangler varig oppholdstillatelse

Brødrene har forklart at 23-åringen var frustrert fordi han ikke hadde lyktes i å skaffe seg egen bolig. De opplevde likevel ikke at frustrasjonen var rettet mot dem.

— Bosituasjonen har plaget ham, men mitt inntrykk er at brødrene har forsøkt å støtte ham. Så skjer dette. Han har ikke villet forklare seg, og da vet vi heller ikke hva han har tenkt, sier Sørland.

— I tillegg skal han ha vært frustrert over ikke å ha fått varig oppholdstillatelse i Norge. Hans tre brødre har allerede fått innvilget opphold, sier Sørland videre.

Hørte bråk og skrik

Flere vitner har beskrevet at de hørte bråk og skriking fra en leilighet i 12. etasje ved 14.30-tiden fredag ettermiddag. Noen minutter senere hadde flere av de involverte forsøkt å rømme utendørs.

Det var større mengder blod i trappeoppgangen, hele veien ned fra 12. etasje. Også i heisen fant politiet blodspor. To av mennene pådro seg lettere skader, mens den tredje fikk skader som av Helse Bergen ble betegnet som alvorlige.

Venter på legeuttalelse

— Det gjenstår ikke så mye av etterforskningen. Vi venter på en legeerklæring som kan si noe om det eksakte omfanget av skadene, sier Tore Johan Sørland.

Politiet krevde 23-åringen fengslet med bakgrunn i gjentakelsesfare.