— Det har vært et basketak, men min klient sier at han har gått derifra, og at han ikke har kjennskap til skadene som den avdøde ble funnet med. Han erkjenner ikke straffeskyld etter siktelsen, sier forsvarer Einar Råen.

Nå ber politiet i Hordaland om hjelp fra Kripos i saken.

Venter på svar

-Vi har bedt om bistand til både taktisk og teknisk etterforskning. Nå venter vi på svar på hvilke ressurser Kripos har tilgjengelig, sier visepolitimester Gunnar Fløystad.

-Hvorfor ber dere om hjelp?

-To drapssaker på samme helg blir litt mye, særlig når vi har andre alvorlige saker vi jobber med. Kapasiteten er slik at det er nødvendig å be om hjelp i den ene. Den andre saken (drapet i Fyllingsdalen, red.anm.) ser ut til å være relativt oversiktlig, slik at vi kan ta den selv.

- Har dere senket terskelen for å be om bistand etter all kritikken dere har fått de siste månedene?

— Nei, i motsetning til hva mange tror har vi de siste årene bedt om bistand ganske ofte. Det var sjeldnere før, sier Fløystad.

Hos kamerat

Politiadvokat Janne Heltne ba i dag om fire uker varetekt, to av dem i isolasjon, for 28-åringen som er siktet for legemsbeskadigelse med døden til følge.

28-åringen ble fulgt av tre politibetjenter i Bergen tingrett i dag, og var iført håndjern. Han motsatte seg varetektsfengsling.

28-åringen, som er stesønn til den avdøde, ble pågrepet klokken 04.00 natt til lørdag hos en kamerat. Da hadde det gått et halvt døgn etter at hans mor fant sin 62 år gamle samboer død hjemme i Loddefjord.

Etter det BT kjenner til skal 28-åringen ha blitt observert av flere vitner i nærheten av blokken hvor 62-åringen ble funnet død. Han skal selv ha forklart til poltiet at dette var tidligere på dagen.

— Vitneobservasjoner og videoobservasjoner tilsier at han var på dette stedet senere enn han sier. Dete er altså gjort vitneobservasjoner som samsvarer med siktelsen, sier politiadvokat Janne Heltne.

- Han skal ha snakket med vitner like ved åstedet?

— Ja, dette er opplysninger som er vesentlig for etterforskningen. Han skal også ha snakket med andre vitner etter at han dro derfra, sier Heltne.

Snakket med vitner

— Politiet mener han skal ha kommet med uttalelser der som de mener kan tyde på at han står bak, men hva som ble sagt og ment er mye tolkninger. Det kan også være unøyaktigheter i hans forklaring, sier forsvarer Einar Råen.

Bergen tingrett besluttet i dag 28-åringen skal varetektsfengsles i fire uker. Han må også sitte i full islolasjon i to av dem.

Den endelige obduksjonsrapporten er ennå ikke klar, men politiet har bekreftet at stefaren har store hodeskader. Politiet har heller ikke fått svar på DNA-prøver fra blokken i Vadmyrveien. Det ble blant annet funnet blodflekker i gangen i blokken.

— Har din klient forklart seg noe om hvilket forhold han hadde til 62-åringen?

— Nei, etter det jeg kjenner til har ikke dette vært et tema i avhør, sier Råen.