Tre år etter et de ble et par, ble Brann-spiller Erik Huseklepp(28) og hans kjære Stephanie Hassani(29) i dag smidd i hymens lenker.

Huseklepps forlover er kameraten Hans Fredrik Pedersen. Han hadde et fast grep om ringene da han gikk inn i kirken sammen med brudgommen.

— Dette går bra, Erik er kald og rolig. Han vet hva han skal si i kirken, spøkte forloveren rett før seremonien kl. 16.

Bruden ankom kirken i hvit bil, iført en stroppeløs hvit kjole med slep. Hun ble fulgt opp kirkegulvet av sin morfar, Harry Johnsen, mens Wagners klassiske brudemarsj fra Lohengrin tonet fra orgelet. Parets tre døtre var brudepiker, sammen med brudens niese.

BRUDEPIKE: Brudeparets felles datter, Emma Linnea, vinker til de fremmøtte på kirkebakken, fra armen til farmor, Marit Huseklepp.
Tor Høvik
BRUDEPIKER: Stephanie Hassan fikk følge av fire brudepiker opp kirkegulvet: Hennes egne tre døtre og en niese.
Tor Høvik

Etter vielsen går turen til Bellevue i Fjellsiden, der det skal være fest i kveld.

TV2s sportsanker Jan-Henrik Børslid skal være toastmaster, mens tidligere Brann-spiller Jan Gunnar Solli skal snurre plater. Gjestene kan også vente seg en Mons Ivar Mjelde-parodi, servert av komiker og skuespiller Claus Sellevoll, ifølge Børslid.

Bergensjente

Våren 2011 bekreftet Erik Huseklepp at han hadde funnet lykken med bergensjenten Stephanie Hassani.

— Jeg husker jeg synes hun var så ekstremt full av liv, så sprudlende og morsom. Det var alltid så gøy å være i nærheten av henne, sa Huseklepp om bruden i et intervju med BT i 2012.

Bare noen måneder senere kom gladmeldingen om at de to ventet sitt første barn, og april året etter kom datteren Emma Linnea til verden. Datteren var en viktig årsak til at Huseklepp kom tilbake til Bergen etter proffkarriere i England og Italia.

Hassani har jentene Maya og Liana fra et tidligere forhold.

Skikkelig frieri

I fjor kunne Se og Hør melde at driblefanten fra Sandsli hadde fridd til sin kjære.

— Jeg kan bekrefte at det stemmer og at vi er glade og fornøyde om dagen. Jeg ønsker ikke å si så mye om frieriet, men jeg gjør alltid ting skikkelig, sa blide Erik til Se og Hør Weekend.

Uken før bryllupet har vært hektisk for Huseklepp, som tirsdag spilte landslagskamp mot Makedonia.

Det skal være Hassani som har stått for mesteparten av bryllupsforberedelsene. I motsetning til fotballfrue Caroline Berg Eriksen, har Hassani vært sparsom med å dele detaljer om bryllupet i bloggosfæren.

GAMLE VENNER: Yaw Ihle Amankwah var blant de tidligere klubbkameratene fra Brann som ankom Johanneskirken for å overvære vielsen i ettermiddag.
Tor Høvik

— Et fantastisk menneske

Før den store dagen var Huseklepp full av lovord om sin vordende kone.

— Hun er et fantastisk menneske. Åpen og ærlig. Hun er den jeg vil være med resten av livet, sa Huseklepp til BA fredag.

Rundt hundre gjester skal være invitert i bryllupet i Johanneskirken, samme sted som deres felles datter Emma Linnea er døpt.

Det blir trolig ingen hvetebrødsdager med det første. Allerede neste helg er det viktig seriekamp borte mot Haugesund, hvor Brann skal bekjempe bortespøkelset.

HØYTID: Erik Huseklepp og Stephanie Hassani sa ja til hverandre i en Johanneskirke fylt med bryllupsgjester i dag. Etterpå er det fest på Bellevue.
Elias Dahlen
HVIT BRUD: Stephanie Hassani måtte få hjelp med slepet da han ankom Johanneskirken i bil rett før vielsen.
Tor Høvik
KALD OG ROLIG: Erik Huseklepp ankom Johanneskirken sammen med sin forlover, Hans Fredrik Pedersen (t.v.), noen minutter før vielsen skulle begynne kl. 16. - Dette går bra, Erik er kald og rolig, sa Pedersen.
Elias Dahlen