Ideen ble lansert i BT lørdag av Arkikon, et selskap som har spesialisert seg på animasjoner som viser hvordan byer og gater og hus så ut i eldre tider. Ragnar Børsheim i Arkikon mener at en middelalderby som viser Bergen på 1200-tallet ville være et flott supplement til det historiske Bergen som alt finnes.

Lisbeth Iversen sier seg enig med Ragnar Børsheim i at det er lite igjen av Middelalder-Bergen.

— Men ruiner har vi mange av. Jeg er skeptisk til å kopiere gamle hus. Da mener jeg det er bedre å bruke det som fremdeles finnes av gamle bygninger og så «gjenreise» dem i animasjoner.

Lisbeth Iversen tviler også på om det vil være mulig å plassere en middelalderby innenfor de sentrale sjøfrontområdene i Bergen, slik Arkikon foreslår. Men hun presiserer samtidig at hun så langt ikke har hatt anledningen til å studere Arkikons idéskisse til en middelalderby nærmere.

- Lag digital by Byråden får støtte av Tryggve Fett ved Bymuseet i Bergen.

— Vi har jo allerede Bryggen, som er en videreutvikling av det middelalderske Bergen. Dessuten skal det store økonomiske ressurser til for å gjenskape en slik by, og jeg er usikker på om det er en riktig prioritering av slike midler, sier Fett.

Han er også kjent som borgermester i Gamle Bergen, som Arkikon ideelt sett ønsker å bygge middelalderbyen i forbindelse til.

— Å gjenskape historie synes jeg naturlig nok er spennende. Kanskje kan det være en god løsning å lage en virtuell by i digital form, som man kan bevege seg gjennom på dataskjermen, sier Fett.

Bør middelalderbyen bygges? Si din mening i kommentarfeltet:

MIDDELALDERBY: Faksimile av lørdagens BT.