— Det var jeg ikke klar over. Det er jo selvsagt litt artig, men jeg tror ikke at jeg skal henge meg for mye opp i det. Alle vet jo at han er verdens beste skøyteløper i dag, og da spiller det kanskje ikke så stor rolle hva han gikk på da han var 16 år, mener skøytehåpet fra Fana.

Tidene hans fra sist vinter er klart bedre enn hva den nederlandske supermannen gjorde på samme alderstrinn. Denne sesongen har knapt begynt, men tidene Fana-løperen allerede har gjort utendørs i Inzell, på 1000 og 1500 m, er likevel foran det Kramer presterte på sitt beste i sin 16-årssesong. Allerede i helgen ventes det at Fana-gutten kanskje går seg ned mot 1.51 på 1500 meter, og persen på 5000 m står også for fall.

Pappa og trener Jarle Pedersen har dette å si om sammenligningen mellom hans egen sønn og løperen som de siste årene har vært suverent best i verden:

— Det er ikke annet å si enn at verden går fremover. Kramers tider er fra 2002 og 2003, og utstyrsmessig er det ikke mye som har endret seg siden den gang. Men utviklingen raser i vei. Det trenes hele tiden bedre, ja, kanskje trenerne - sånne som meg - utvikler seg også, sier Pedersen, og smiler, før han fortsetter:

— Litt moro er det, selvsagt. Og det er så klart en utfordring for oss som er rundt Sverre, og skal hjelpe ham til å komme videre. Det viser også at en løper som Sven Kramer ikke er umenneskelig, han heller, heldigvis. Men alle vet jo hvor god han faktisk er blitt, og da er det kanskje ikke så viktig hva han presterte som gutteløper.

BRA SAMLING: Sverre Lunde Pedersen har allerede rukket å sanke bra med medaljer.