27-åringen skal ha fått seg ny kjæreste for noen uker siden. Det skal ha skjedd etter at hadde kommet hjem fra avrusningsopphold.

5. september skrev han på veggen på sin Facebook-side: «Er i et forhold med verdens flotteste dame i hele verden. Har bare vært sammen noen dager og det har vært de beste dagene jeg har hatt på lenge, hun òg».

Så lysere på livet

To uker etterpå ble han knivstukket hjemme mens kjæresten ble vitne til hendelsen. 27-åringens lillebror (24) er siktet for drapet.

Brødrenes mor ble også vitne til knivstikkingen.

— For et par uker siden skrev han til meg på Facebook at han hadde begynt med kickboksing og fått seg ny kjæreste. Det virket som om han hadde fått livet på beina igjen. Ting begynte å se lyst ut, forteller en kamerat av 27-åringen.

Hjem fra avrusning

27-åringen skal i sommer ha på en avrusningsinstitusjon i åtte måneder før han flyttet inn i huset i Åsane med moren og lillebroren.

Til venner og bekjente skal han ha gitt uttrykk for at han nå hadde lagt på seg noen kilo og hadde det bedre.

Både 27-åringen og broren har ruset seg gjennom oppveksten og er kjent av politiet.

— Likevel var de fine mennesker og gode venner, sier en kamerat.

— De var veldig greie gutter, forteller en venninne av brødrene.

For noen år siden var 27-åringen siktet i en alvorlig kriminalsak i Bergen og ble satt i isloasjon under varetektsfengslingen. Men han ble senere renvasket og fikk erstatning etter at siktelsen var frafalt.

Overrasket

Nå er venner av brødreparet overrasket over at lillebroren er siktet for drap, fordi brødrene alltid har vært mye sammen og skal ha vært gode venner.

— Lillebroren har det nok helt forferdelig nå, sier en kamerat Bt snakket med i dag.

Moren har også gjort alt hun har maktet for å hjelpe guttene og vært svært gjestfri mot guttenes venner.

— Dette er bare trist. Denne familien har vært gjennom så mye. Mange er overrasket over at 24-åringen er siktet i saken, fordi det har virket som om han skulle klare seg bedre i perioder, sier en venninne.

DREPT: 27-åringen hadde nylig fått seg en kjæreste og ga uttrykk for at han hadde det bedre enn på lenge overfor vennene sine.
Arkiv