En hytteeier la merke til en rød bil som kom kjørende, og oppdaget like etter at hytten hans var brutt opp. Han varslet Torkjell Kjosås i Vaktservice Kvam som kastet seg i bilen og ringte politiet.

– Det viste seg at det var gjort innbrudd i minst fire hytter. Vi fant den røde bilen i området og de to tyvene var på vei ut et vindu i en av hyttene, sier Kjosås.

Pågrepet

– Innbruddstyvene kjørte fra stedet da vi kom, men ble stoppet av politiet og pågrepet. De erkjenner fem innbrudd og besittelse av narkotika, opplyser operasjonsleder Ole Geir Magnussen i Hordaland politidistrikt.

Mennene som er pågrepet er 27 og 33 år gamle. En av dem blir fremstilt for varetektsfengsling fredag, mens den andre er løslatt, opplyser jourhavende jurist i Hordaland politidistrikt til bt.no.

De to mennene skal være kjenninger av politiet.

Ukjente eiere

Kjosås har prøvd å spørre seg frem til hvem som eier hyttene for å varsle dem, men det viste seg å være vanskelig.

– Det er et problem her oppe av og til at naboene ikke vet hvem som eier en hytte. Det kan gå flere måneder uten at folk er på hytten, sier han.

Etter at bt.no skrev denne saken, har tre av fem hytteeiere meldt seg, forteller Kjosås onsdag morgen.

Vaktmannen har forsøkt å dekke til knuste vinduer så godt han kan, men ber folk som kjenner igjen bildene om å varsle hytteeierne så de slipper en ubehagelig overraskelse neste gang de skal på tur.

Hyttene ligger i området rundt Teigabergtunellen og Fossenbratte tunell.

INNBRUDD2: Det er ukjent hvem som eier tre av hyttene som er brutt opp.
INNBRUDD3: Også denne hytten ble utsatt for innbrudd tirsdag.