— De kan jo ikke forby historiefortellingen om St. Hubert. Denne logoen har ikke noe med alkohol å gjøre, sier Roger Iversen, eier av puben «Jägermeisteren St. Hubert».

Puben startet opp på Nøstet i høst, men for et par uker siden hengte Iversen opp skiltet som Kontor for skjenkesaker mener kan minne om logoen til alkoholmerket Jägermeister.

De har nå fått beskjed muntlig om å fjerne skiltet, fordi det er alkoholreklame.

— Vi mener dette er brudd på reklamebestemmelsene. Man assosierer serveringsstedet med Jägermeister, fordi de bruker samme bokstavtyper og har bildet av en hjort i logoen som ser identisk ut med den som Jägermeister bruker, sier Edel Felgenhauer, nestleder ved Kontor for skjenkesaker.

- Hyllest til St. Hubert

Iversen har ikke tenkt å ta ned skiltet. Han har lagt vekt på å innrede puben som en jaktstue. Den har han kalt for «Jägermeisteren St. Hubert». Men «St. Hubert» står et stykke under hovedskiltet på puben.

— Dette har vi gjort i god tro. Logoen er en hyllest til hellige St. Hubert. Han var jaktmester og startet en av de mest kjente jaktklubbene Han var så glad i å gå på jakt at han i 702 startet sin egen jaktklubb i Ardenne. Dette skriver vi mye om på nettsidene våre. Inne i puben har vi et bilde der han kneler foran en hjort, sier Iversen.

— Men skriften og logoen minner mye om det kjente alkoholmerket?

— Nei, dette har ikke noe med alkoholreklame å gjøre. Kontor for skjenkesaker kan vel ikke forby historiefortelling? Skriften er i Old English, den er mye brukt alle steder. Dessuten har vi brukt den gamle hjorten i logoen, den som ser nesten ut som en lama. Det var slike de malte hjorter i barokken. Det er ikke den Jägermeister bruker, understreker han.

Leder Gro Gaarder ved Kontor for Skjenkesaker så selv logoen for en uke siden. Den er siden endret fra «Jägermeister» til «Jägermeisteren St. Hubert». Skrifttypen er den samme.

— Det var den gamle logoen vi ba dem ta ned. Siden har det altså skjedd endringer, men skrifttypen er den samme. Vi vil nå be Helsedirektoratet om å se på saken for å se om dette er ulovlig alkoholreklame, sier Gaarder.

Tar ikke ned skiltet

Iversen vil ikke forandre skiltet slik det er nå.

— Jeg ser ikke noe galt i det. De kan gå inn på nettsidene våre og lese om St. Hubert, så skjønner de mer av dette.

Han avviser at logoen er et hint om hva du kan finne i baren.

— Selger dere Jägermeister?

— Ja, men vi selger alle slags snaps, dette er ikke noe hint om hva som er bak baren, men en hyllest til St. Hubert, sier Iversen.

Hva synes du om skjenkekontorets inngripen? Si din mening her.