Studenten hadde vært på Ingeniørhøyskolen i Lars Hilles gate. Han hadde parkert bilen på plassen ved legevakten. Ved 10-tiden skulle han kjøre hjemover. Foran ham var en garasje, og på siden og bak sto det biler.

— Jeg var innesperret og kom verken frem eller tilbake, sier studenten, som foretrekker å være anonym.

Hjelp fra politiet

Løsningen ble etter hvert en telefon til politiet.

— Da hadde jeg ventet i 40 minutter. Politiet kom raskt, forteller han.

Er det lov å parkere der du står?

— Ja, denne plassen benyttes av ingeniørhøyskolen. Ofte står det biler bak oss, som i dag. De legger en lapp med telefonnummer i vinduet, slik at de kan ringes opp hvis noen skal kjøre. Problemet i dag var at ingen av bileierne som sperret meg inne, svarte på telefonen.

Eksamen i morgen

Da politiet kom til stedet, vekket de en viss oppmerksomhet. Det tok ikke mange minuttene før personen som sto parkert ved siden av «vår mann» var på plass og flyttet sin bil.

— Det var jo ikke han som laget vanskeligheter, men bilene bak, sier mannen.

Ved 11-tiden, en drøy time etter at han skulle kjøre, kunne han endelig sette seg bak rattet.

— Nå er det bare å komme seg hjemover og lese. Det er eksamen i morgen, sier ingeniørstudenten, som tok episoden med forholdsvis godt humør.

— En bil var innesperret av to andre biler. Etter at patruljen kom på stedet, dukket en annen eier opp, sier operasjonsleder Jan Steimler ved Hordaland politidistrikt.

- Mye feilparkering

Høgskolen i Bergen er kjent med at det er parkeringsproblemer utenfor bygget ved legevakten.

— Det parkeres mye feil her. Det skjer fra tid til annen at ansatte ikke kommer seg ut, fordi de er innesperret, sier Håvard Skibenes, gruppeleder ved ingeniørutdanningen.

Han forteller at det er høyskolen som disponerer garasjen der de tre bilene står parkert foran, og at det er en praksis at det parkeres foran porten.

— Når studenter eller ansatte parkerer i området, legger de ofte en lapp i vinduet med telefonnummer, slik at de kan kontaktes hvis bilen må flyttes. Det er mye feilparkering her, rett og slett fordi det er få parkeringsplasser, sier Skibenes.

Bergen parkeringsselskap opplyser at man ikke skal hindre fri ferdsel når man parkerer. Den som stenger noen inne, bryter dermed reglene.