• Det startet med en 10-pakning cola, sier musikeren bak.

— Jeg er ofte på butikken, og spør innimellom Kariann om hun kan ta inn enkelte varer for meg. Det siste jeg spurte etter, var en 10-pakning med colabokser. Og det fikset hun, forteller Jon Martin Skauge.

Musikeren, som er nærbutikken Kvingo i Masfjorden sin nærmeste nabo, har latt seg imponere stort over servicenivået hos butikken. Etter episoden med colaboksene var han så fornøyd at det endte med en egen sang (Spotify-lenke).

- Overraskende lang applaus

Lørdag ble sangen fremført for første gang for publikum. I tillegg er den lagt ut på Spotify og iTunes. Ifølge artisten selv, var mottakelsen over all forventning.

— Den ble godt mottatt på minikonserten i dag. Applausen varte overraskende lenge, sier Skauge og ler.

Han er full av lovord om sin nærmeste nabo, og håper han får beholde butikken også i fremtiden.

— Det er jo mange av disse små butikkene som ikke klarer seg. Men jeg skriver også sangen fordi jeg synes det er flott å ha et slikt tilbud der man bor, forteller musikeren.

Musikkvideo neste

Daglig leder ved nærbutikken Kvingo, Kariann Ekren, er strålende fornøyd med Skauges bidrag til butikken.

— Dette var veldig gøy. Og selvsagt er vi fornøyd med resultatet. Jeg tror vi er den eneste nærbutikken i landet med egen sang, sier hun.

Nå har butikksjefen lyst til å lage musikkvideo til sangen, og spre den videre på internett.

— Det hadde vært flott om vi fikk til en video og kunne legge denne ut på Youtube. Så vi får se om vi ikke kan få gjort det, sier Ekren.

MUSIKER: Jon Martin Skauge er mannen bak det som kan være Norges første sang til en nærbutikk.
PRIVAT