Hvordan lader Hasunds Hund opp til årets sesong?

— Det blir nok en kombinasjon av litt lett trening og en tung pubrunde. Det skal vi få til, sier Steinar Soldal, primus motor for fotballaget Hasunds Hund.

- Hvilke sportslige forventninger har du før seriestart?

— Vi har som alltid mål om å score flere mål enn vi slipper inn. I fjor var vi ikke i nærheten. Jeg tror det er ca. 25 prosent sjanse for at vi klarer det i år.

Tapte i et helt år

Hasunds Hund spiller i sjettedivisjon avdeling to. Klubben er oppkalt etter tidligere Brann-spiller Geir Hasund, og det svenske rockebandet Bob Hund. På Hasunds Hunds hjemmeside skriver laget helt ærlig om klubbens indre liv siden stiftelsen i 1999.

Vi fikk vår første seier 14–10 etter over et år med uflaks og udyktighet. Dette er derfor en merkedag i hundens historie. De talentløse taperne var et lag ved navn Obelix.

Klubben er helt klar på at det sosiale spiller en avgjørende rolle for kameratgjengen. Laget har forøvrig ikke tilgang til sin egen hjemmeside lengre, da innholdet ligger på en gammel utilgjengelig uib-server.

Etter at majoriteten av lagets spillere fant ut at onsdag er en passende dag til at nyte studentlivets fuktige tilværelse, har nivået på treningene torsdag formiddag sunket. Det vil si at når regnet øser ned, er det kun den harde kjerne (2-6 stk.) som stiller opp. Da spilles det enten enspretten eller det rittets opp ruter til å hoppe paradis.

I en mail til BT informerer Soldal nå at oppmøtet har snudd, og at det per i dag er flere som stiller på trening i regn, uvisst av hvilken grunn.

— Vi savner grusbanen på Møhlenpris. I ti år har vi trent på Nymark krøllgress.

Press fra kennel

— Hvorfor taper laget ditt så ofte?

— På grunn av manglende ferdigheter, elendig organisering på banen, samt en aldrende spillerstall. Vi har heller ikke trener. Det er litt dumt. Heldigvis har vi rundt 30 spillere å ta av på laget. I denne divisjonen er det fritt innbytte under kampen, som er en stor fordel ettersom spillerne våre er i varierende form.

Les et av lagets selvironiske kampreferat her.

- Hva var så spesielt med Geir Hasund at dere oppkalte klubben etter ham?

— Spillestilen. Han var ganske slapp, men så glimtet han plutselig til ut av ingenting. Han var dessuten veldig god i Europacup og flomlys.

Soldal sier at til tross for at navnet Hasunds Hund vekker oppmerksomhet, er pågangen fra media minimal. Det hender imidlertid at Soldal får forespørsler fra hundeutstillere, eller annonsører for kennel.

Galgenhumor

Hva er den dårligste kampen dere har spilt?

— Det er i grunn enormt mye dårlige kamper. Jeg var keeper og slapp inn 11 mål og vi scoret ingen. Vi prøvde å skyte kampballen på havet halve andreomgangen.

- Hva er ditt morsomste kampminne?

FORBILDET: Steinar Soldal har på seg t-skjorte med tidligere Brannspiller Geir Hasund, som laget Hasunds Hund er oppkalt etter. Soldal er ihuga Brann-supporter, og har gått fast på Stadion siden 1985. FOTO: Jan M. Lillebø
Jan M. Lillebø

— Vi spilte en bortekamp mot Askøy 2, og vår eldste spiller "B-Ball" hadde dessverre glemt fotballskoene hjemme. Han ble byttet inn i kampen i veldig glatte sneakers, og puttet 4–3 målet rett før slutt. Det var helt legendarisk.

- Hvor mye ler dere på trening og på kamp?

— Det er altfor lite latter. Jeg hater å tape både på trening og på kamp, så jeg er ofte ganske sur. Galgenhumor har vi heldigvis massevis av.

Hva tror Soldal om Brann i årets sesong? Les hans dom i BTmagasinet!

FORBILDET: Steinar Soldal har på seg t-skjorte med tidligere Brannspiller Geir Hasund, som laget Hasunds Hund er oppkalt etter. Soldal er ihuga Brann-supporter, og har gått fast på Stadion siden 1985. FOTO: Jan M. Lillebø
JAN M. LILLEBØ