— Er det ikke snart tomt der oppe i himmelen, spør småungene.

— Ja, en skulle kanskje tro det, men det er en evig runddans, vet du. Ikke noe vann forsvinner fra kretsløpet. Noen steder er det ekstremt tørt og noen steder, som i Bergen, er det ekstremt vått. Med klimaendringene som nå er på gang frykter en at dette vil bli enda verre, forklarer meteorolog Roar Hansen i Storm Weather Center.

Han forstår trolig at selv for en sindig harding, begynner det nå å bli nok av fuktige gaver fra himmelen.

Ti nye søkkvåte døgn

— Hva hadde du å melde, sa du?

— De neste ti døgnene blir våte. Det er grunn til å tro at vi får mellom 150 og 200 millimeter nedbør disse dagene, melder Hansen.

Til klokken 07.00 i morges var det kommet ned 155,4 millimeter med regn i Bergen til nå i desember. Normalen for hele desember er 235 millimeter. Rekorden ble satt i desember i 2004. Den er på 568 millimeter. I desember i fjor kom det bare 211 millimeter i regnbyen.

— Med 150 – 200 millimeter de neste dagene, er det grunn til å tro at vi passerer 300 millimeter halvveis ut i desember, sier meteorologen.

Torden og brak

— Ja, det blir torden også. Vi hadde et lite brak i natt. Det ustabile været skaper fare for torden og lyn. Men en dag skiller seg ut. Lørdagskvelden og tidlig på søndag ser det ut som om det ikke blir regn og torden.

En pitteliten gladmelding med andre ord. Det er fare for opplett vær på lørdag kveld. Noen stakkars små timer til å tørke opp. I alle fall utenfor kroppen.

Sjekk værmeldingen der du bor..

Og så en ny saftig storm

Inn fra Island søndag kommer et saftig lavtrykk. Vinden er på grensen mellom storm og orkan. Når det kommer inn over Vestlandet på søndag er det som sørlig storm.

Etter hvert dreier stormen mot sørvest. Da blir det vått, vått og torden.

Nyt været innendørs på våre webkamera.

Jan Rune Berentsen
MER REGN: De neste dagene ventes det sterk vind og regn, regn og atter regn. Her fra springfloen på Bryggen.
Silje Katrine Robinson
REGNBYEN: Her fra Bryggen i januar i fjor.
JAN M. LILLEBØ
Leif Gullstein