av elev ved Åsane Gymnas

Det kan virke som folk fra andre siden av byen tror det.

Som liten gikk jeg på Natland barne— og ungdomsskole og når jeg gikk i 10. klasse søkte jeg meg inn på Åsane gymnas. At jeg gjorde det var det få i klassen som skjønte.

-”Ute i Åsane er det jo bare gangstere” ”alle der ute er dårlig på skolen” ”er det noe bra skole da?” ”Har du SÅ dårlige karakterer?” ”der ute er det jo bare bråk”. Dette er bare noen av kommentarene jeg fikk høre.

De jeg gikk i klasse med søkte for det meste på skolene i byen og på Årstad vgs. Dette skulle være bedre skoler enn Åsane gymnas og Åsane vgs. Også trodde de at å gå på en skole i byen ga dem status fordi man må ha over 5 i snitt for å komme inn og de fleste der er veldig glad i de rike fedrene sine.

Jeg kjente et par stykker fra Åsane før jeg begynte på skole her ute, og de er verken gangster, dårlig på skolen eller ypper bråk hele tiden, så jeg visste at det de sa ikke var sant, men uansett hva jeg sa så klarte jeg ikke å overbevise de om det. De hadde liksom bestemt seg for at folk fra Åsane er dårligere enn de fra Natland/Fana. De har liksom forhåndsdømt dem og lagt alle over samme kam.

Det kan nok stemme at mange på Åsane gymnas og Åsane vgs. er kommet inn der fordi de ikke kommer inn andre steder, men det betyr ikke at skolene er dårlige eller at elevene har ekstremt dårlige karakterer. Det er bare ikke så populært å gå på skole her ute. De fleste søker seg til byen, og da er det ikke rart at snittet for å komme inn på f.eks. Katten er sky høyt.

Det er kanskje flere gangstere her ute enn det er på Natland, men jeg tviler på at Natland folk er så mye bedre enn de fra Åsane, jeg vil heller si at det er motsatt. På Natland skal alle være make, ha masse penger og bare gå med merke klær, alle skal tenke likt og hvis noen skiller seg ut blir de mobbet og utestengt fra ”gjengen”. Her ute i Åsane derimot er de åpen for det meste. Det finnes gangstere, sosser, datanerder, gotere osv. Det er veldig få som blir mobbet og utstøtt. Det er sånn det burde være. Hadde alle i denne verden vært like hadde det vært kjedelig. Alle hadde ment det samme og alle hadde sett lik ut.

Det står mer respekt av en som tør å være seg selv og står for det en mener, enn en som bare sier og mener det ”alle” andre gjør. Vær deg selv!

Helge Sunde
BANDITTENE FRA NORD: Har virkelig Åsane-folk så dårlig rykte?