Borderterrieren Boris har vært gjennom mye i løpet av sitt syvårige liv — så mye at eier Jan Arild Kleppe begynner å synes det er smått utrolig at hunden fortsatt lever.

Nærdøden-opplevelsene til Boris inkluderer både drukning og gift.

— En gang hang han i kjeften på en Grønlandshund på Hardangervidda. Da trodde jeg helt sikkert at Boris var dau, for det var så mye blod. Men så viste det seg at han hadde bitt seg fast i tungen på den andre bikkjen, forteller Kleppe.

Ørnekamp

FARLIG LIV: Nærdødenopplevelsene til Boris inkluderer drukning, gift og luftangrep.
Jan Arild Kleppe

Det siste forsøket på å ta knekken på Boris kom fra luften. Forrige tirsdag ble han nemlig angrepet av en ørn — sannsynligvis en kongeørn. Hundens ørneeventyr ble først omtalt i avisen Tysnesbladet.- Vi så ikke selve angrepet, men han har blitt klort opp på ryggen og dessuten har ørnen pikket ham i foten. Både dyrlegen og viltnemda mener det må ha vært ørn, og på grunn av størrelsen tror de det var en kongeørn. Den må ha kommet fra Austevoll, tror Kleppe, som selv bor på Tysnes.

Han forteller at det de siste årene har vært svært mye havørn i området.

— Det er kolossalt mange fugler. I går så jeg seks stykker. De sirkler over sauer på beite og er trolig på jakt etter lam. I fjor var det noen som så et lam bli tatt av ørn, sier Kleppe.

Kort hukommelse

KLØR: Boris ble oppklort i møtet med ørnen.
Jan Arild Kleppe

Boris er ofte ute og utforsker naturen på egenhånd. Da terrieren kom hjem forrige tirsdag, la ikke Kleppe merke til at noe var galt.— Jeg gikk bare og la meg. Men neste morgen så jeg at han var skadd og hadde blødd voldsomt.

— Er han alvorlig skadet?

— Ja, når de stakk inn sonden i ryggen kom den ut igjen i foten, for å si det sånn. Skinnet var løsnet. Så han har fått seg en tøff omgang, og går på pencillin, men nå er han på bedringens vei.

Boris veier over ti kilo, så Kleppe mener kombinasjonen av vekten og en illsint terrier kan ha fått rovfuglen til å slippe taket til slutt.

— Boris slåss helt sikkert. Han er ikke helt tam.

Slangebitt

TØFFING: Du kan tenke deg selv hvem Boris er oppkalt etter, sier hundefar Jan Arild Kleppe.
Jan Arild Kleppe

Terrieren tåler tydeligvis mye. For et par år siden ble han bitt på snuten av en hoggorm. Da holdt han på å stryke med, og kunne ikke gå på flere dager.— Det var virkelig ille. En annen gang gikk han gjennom isen og holdt på å drukne. Jeg klarte å krafse ham ut igjen, og fikk akkurat tak i ham før han sank, forteller Kleppe.

Det gikk noen dager før Boris våget seg ut på tur igjen etter den skremmende opplevelsen med ørnen. Nå er han imidlertid like sprek.

— I dag så vi to ørner da vi gikk tur, og han reagerte ikke. Jeg tror han har glemt det nå, sier Kleppe. - Han ligger her i baksetet på bilen og virker fornøyd.

— Har han noen kommentar til hendelsen?

— Nei, han sover. Han er nok sliten etter alt han ha opplevd.