• Er det helt greit å brenne ned noe en ikke liker? spør entreprenør Magne Heldal, med klar adresse til miljøkriger Kurt Oddekalv.

ROY HILMAR SVENDSENKRISTINE HOLMELID

Entreprenøren bak Solvalla Terrasse trodde knapt sine egne øyne da han leste hva Kurt Oddekalv sa i gårsdagens BT om brannen i Hatlestadlia. «Det er ikke rart at folk blir så jævlig forbanna at de tenner på» og «for meg kunne driten brent rett ned» var bare noen av miljøkrigerens uttalelser om terrasseboligene som brant grytidlig mandag morgen. Fire leiligheter ble totalskadd.

— Jeg syns det er skremmende at han kan finne på å si noe slikt. Tenker han i det hele tatt over hvilke signaler han sender ut til unge miljøaktivister med slike utsagn? spør Heldal.

- Ikke merket motstand

Oddekalv lanserte i går en teori om at det kan være motstandere av byggeprosjektet som satte fyr på toppetasjen. Men Heldal hevder å aldri ha merket motstand i området.

— Jeg har jobbet med dette prosjektet i lang tid, og har vært på byggetomten nesten daglig. Ingen har noensinne sagt et negativt ord til meg om terrasseblokkene, så jeg skjønner ikke hvor Oddekalv får disse «motstanderne» våre fra.

Neste helg kan de første familiene flytte inn i Solvalla Terrasse, bare en uke forsinket. Iherdig innsats fra byggemannskapene gjør at 22 av totalt 30 leiligheter blir innflyttingsklare nesten til planlagt tid.

Ingen tatt

Politiet har ennå ikke fått noe gjennombrudd i jakten på brannstifterne. De tre personene som ble etterlyst etter brannen i Solvalla Terrasse, har ennå ikke meldt seg.

— Vi er ikke kommet noe nærmere en oppklaring. Men vi fortsetter rundspørringen i området, og har tro på at noen har sett noe som kan gi oss verdifull informasjon, sier lensmannsfullmektig og etterforskningsleder Geir Duesund ved Fana politistasjon til Bergens Tidende.

Teorien om at noen kan ha tent på i protest mot bygget og byggherren, er interessant for politiet. Entreprenør Heldal lover 100.000 kroner i dusør etter brannen i terrasseblokkene i Hatlestadlia 145 natt til mandag.

Etterlyser bil

Politiet har etterlyst to ungdommer og en bilfører i forbindelse med brannen. Bilen kjørte i stor fart fra området og i retning Nesttun ca 04.15 natt til mandag. I 04.30-tiden ble det observert to personer i Hatlestadlia som gikk fra åstedet i retning Vallaheiene. De har fremdeles ikke meldt seg.

— Vi legger ikke så mye i det ennå. Det kan være at de ikke er klar over at de er etterlyst ennå, sier Duesund.

De fire arnestedene befinner seg i den sørlige og mest bortgjemte delen av bygget. Det er tent på utenfor fire av inngangsdørene, brannstifterne har ikke brutt seg inn i bygget.

PÅSATT: Fire leiligheter ble totalskadd under brannen i Hatlestadlia.. Kurt Oddekalv lanserte i går en teori om at det kan være motstandere av byggeprosjektet som satte fyr på toppetasjen.