Politiet er sikre på at det er tyvegods som er funnet. Denne uken har flere etterforskere arbeidet med saken. Bare å registrere alt som er funnet, tar tid. Her er verktøy, sykler og anleggsmaskiner, for å nevne noe. bt.no har fått tolv bilder fra politiet, men de viser kun deler av beslaget.

TAR TID: Politiet betegner beslaget som voldsomt. Det tar tid å registrere alt.
POLITIET

— Det er vanskelig å spore gjenstandene tilbake til eieren, fordi alle merker og serienumre er fjernet, sier Morten Ørn, sjef ved Bergen sør politistasjon til bt.no.Fredag ble de tre litauerne på 35, 36 og 50 år varetektsfengslet i fire uker i Bergen tingrett. Den ene av dem driver et snekkerfirma, de to andre oppgir at de også er snekkere.

Sjekket bil

Det var tirsdag en patrulje sjekket en bil i Fana. Det ble starten på det som kan være opprullingen av en av de største tyverisakene i Hordaland politidstrikt.

BARE NOE: Her er bare noe av det som er beslaglagt.
POLITIET

— Det var mistanke om at kjennetegnene på bilen var falske. Den var blitt påsatt pappskilt. På adressen like ved fant vi tre litauere, som ble pågrepet og satt i arresten inntil videre, sier operasjonsleder Kjersti Eidsnes i Hordaland politidistrikt til ba.no.

Fant også sprit

Fredag formiddag arbeidet politiet fortsatt med å transportere inn gjenstandene til stasjonen i Fana.

— Vi må lagre dette på flere rom. Det er så mye som er beslaglagt, sier Ørn.

- Når har dere alt i hus?

— Det er jeg usikker på.

I tillegg til dekk, bager, kofferter og ovner, ble det også funnet noen dunker med sprit, ifølge Morten Ørn.

BREDT SPEKTER: Beslaget inneholder et bredt spekter av verdigjenstander.
POLITIET

— Et depotHan forteller at saken er i den innledende fasen og at politiet nå arbeider med å registrere hva de har funnet.

— Vi må få oversikten over alle gjenstandene, sier Ørn.

Han forventer at det kan ta tid før det skjer. Han ber om at folk som mener deler av tyvegodset kan tilhøre dem, kontakter politiet i Fana på telefon 55 91 91 00.

Ifølge ba.no stammer noe av tyvegodset fra et grovt tyveri fra et byggefirma i Fyllingsdalen 17. januar. Derfra forsvant verdier for 400.000 kroner.

Ifølge Bergen tingrett bærer tyveriene eller oppbevaringen av tyvegodset preg av organisert vinningskriminalitet. Retten mener huset er et depot for tyvegodset før det sendes ut av landet.

Henrik Birkeland er forsvarer for den 50 år gamle litaueren. Han sier at klienten vurderer å anke kjennelsen.

— Han nekter straffeskyld og har ikke vært i Norge da tyveriene skal ha funnet sted, slik politiet legger til grunn. Nå skal vi ta stilling til om vi anker, sier Birkeland.

50-åringen driver eget snekkerfirma.

VERKTØY: De som mener dette tilhører dem, kan kontakte politiet i Fana på 55 91 91 00.