Si din mening om køene på legevakten

— Seks timer på en trebenk holder ikke mål, sier Geir Oddvin Tveit.

Fordi han ikke fikk time hos fastlegen sin, ble han henvist til legevakten for behandling av en betent fot. Der ble han sittende i over seks timer.

— Det er ikke uvanlig at folk må vente i seks timer. De det gjelder er verken akutt eller livstruende syke, og har i realiteten et valg; vente eller gå til fastlege, sier legevaktsjef i Bergen, Frank van Betten.

Legevakttjenesten opererer med maks ventetid på to timer for prioriterte pasientgrupper. Ifølge Van Betten iverksettes det nå tiltak for å få ned ventetiden for alle.

— Vi kommer til å jobbe med løsninger utover høsten og oppbemanner i den grad det er mulig. Lang ventetid er en påkjenning både for ansatte og pasienter.

Legevaktsjefen kan imidlertid ikke love noen bedring med det første.

— Legevakten er ikke dimensjonert for den pågangen vi har i dag. Problemet er at vi har for få behandlingsrom og for få lokaler, sier han.

Geir Oddvin Tveit mener at hele systemet er feilslått.

— Legeordningen er elendig fra fastlege til legevakt. Det er ingen køordning og ingen informasjon. Jeg kunne kjørt hjem til Sogn og fått legetime der i løpet av den tiden jeg har brukt på venteværelset, sier han.

Amundsen, Paul S.