— Meldingen gikk ut på at en kvinne, utkledd som engel hang etter armen ut av et vindu i andre etasje, forteller operasjonsleder Sven Johannesen ved Hordaland politidistrikt.

Det var en forbipasserende bilist som varslet om det skremmende synet.

Både politiet, brannvesenet og ambulanse rykket ut til huset i Nye Sandviksvei i all hast.

Vel fremme fant de ingen kvinne i noe vindu, og heller ikke noen som kunne ha falt ned.

Kunstprosjekt

Forklaringen ble ringt inn til bt.no kort tid etter:

— Dette er et kunstprosjekt, sier en noe fortvilet filosofistudent.

Hun har planer om å søke på Kunsthøgskolen, og engelen skal hun bruke i søknaden sin.

— Jeg sto utenfor og tok bilder mens hun hang utenfor vinduet. Bildene skal brukes som del av en installasjon som jeg skal sende inn til Kunsthøgskolen, sier kvinnen.

Hun understreker at kvinnen som hang ut vinduet var grundig sikret.

— Hun hadde fullt klatreutstyr under kjolen, og var nøye festet på innsiden. Vi hadde også en person på innsiden som sikret henne, slik som klatrere bruker, forklarer hun.

Fotografen beklager alt oppstyret.

- Unnskyld

— Jeg vil gjerne si unnskyld til alle etater som rykket ut. Vi tenkte rett og slett ikke på at vi burde ringe og gi beskjed på forhånd. Jeg sto rett nedenfor hele tiden og tok bilder. Jeg regnet med at eventuelle forbipasserende ville se at jeg sto og tok bilder, sier hun.

Politiet er uansett ikke særlig fornøyd med at noen har forårsaket en unødig utrykning fra alle tre nødetater, men vil ikke anmelde forholdet. Kunstneren fikk imidlertid en skarp advarsel.

Kunstnerens fotografier av "engelen" gjengis i denne artikkelen med kunstnerens tillatelse. Kvinnen ønsker ikke å stå frem med navn.

ALARM: Både politi, brannvesen og ambulanse hastet til Sandviken da det kom melding om at en kvinne hang etter én arm ut et vindu.
ØRJAN DEISZ