Barneparlamentet diskuterte og voterte over en rekke saker. Alt foregikk på engelsk og var en del av et stort demokratiprosjekt som Liland skole har koordinert.

«Democracy In Primary School» (DIPS) er et europeisk prosjekt med partnerskoler fra Portugal, England, Nederland og Sverige og Norge. Elever fra Møhlenpris og Liland deltok på Barneparlamentet, som ble åpnet av byrådsleder Anne-Grete Strøm-Erichsen.

Nadia Pedersen (11) og Ronja Elvenes (11) satt i salen og fulgte ivrig med.

— Det er gøy dette her. Vi er ikke blitt kjent med så mange enda, men noen, sier Nadia.

— Vi har lært masse om hvordan miljøet er og hvordan de har det på andre skoler og sånn, sier Ronja.

— Målet er at alle barn skal ha det godt, og vi snakker om hva vi kan gjøre for at alle barn får det godt, forteller Robin Tvedt (11).

De utenlandske elevene bor på Montana og har vært i Bergen siden 16.mai. De har fått opplevd bergensk 17.mai, spist lunch på Statsraad Lemkuhl og vært på tur til Ulrikens topp.

Etter parlamentet i går var det tid for belønning. Turen gikk til Arboretet på Milde. Der skulle det bli grillfest for både elever, lærere og foreldre.

Til slutt ble de 26 elevene fra Barneparlamentet fraktet med båt fra Hjellestad til Vågen.

BARNEPARLAMENT: Ivrige elever fra Møhlenpris skole: Adrian Nilsen, Victor Anthonissen, Embla Karidotter Dahleng og Bertine Tønseth.