Se video øverst

Brannvesenet rykket ut med tre stasjoner etter melding om kraftig røykutvikling på en adresse iSkaffarmyranepåEspelandiArna i 09-tiden onsdag morgen.

Vaktkommandør Rune Hovlandsdalved110-sentralenkunne konstatere at brant på kjøkkenet og i kjelleren.

Brannen er nå meldt under kontroll og etterslukking pågår.

Røykdykkerne gikk inn i huset og kunne slå fast at det ikke var folk i huset.
OVE SJØSTRØM

Huseieren kom etter hvert til stedet å se på skadene, men vil ikke uttale seg til BT.— Det er betydelige skader, men det er for tidlig å si noe om omfanget eller årsaken. Vi vet ikke om brannen startet, sier Hovlandsdal.

Familie på fem

Det er registrert fem personer på adressen, to voksne og tre barn, men ingen av dem skal ha vært hjemme. Røykdykkere har gjennomsøkt huset.

— Vi har fått opplyst at det ikke var noen i huset, sier Hovlandsdal. Politiet bekrefter den opplysningen etter å ha snakket med beboere.

Fire politibiler, en rekke brannfolk og to ambulanser rykket ut. Politiet satte også en ambulanse i beredskap for brannfolk som jobber på stedet.

INNSATSLEDER: Ronny Øvrebotten i politiet.
OVE SJØSTRØM

Huset ligger like ved den tett trafikkerte Hardangerveien, men den ble ikke stengt fordi røyken siver bort fra veien.

Aksjon boligbrann

Desember er den store brannmåneden, med nesten 50 prosent flere boligbranner enn månedssnittet. Tidligere denne uken gikk forsikringsselskapet Frende ut og advarte mot brennbar julepynt.

Tirsdag startet brannvesenet Aksjon boligbrann.

— Vi skal rundt og drive forebyggende arbeid. Det er viktig å huske på julelys og å skru av elektrisk pynt om natten, sier brigadeleder Kjell Heggdal som måtte ut på en annen brann i Nattlandsveien mandag kveld.

Vet du noe? Send MMS/SMS til 2211, eller skriv e-post