Politiet står uten mistenkte etter en grov voldsepisode som skjedde i Bergen sentrum natt til første nyttårsdag.

Mistet bevisstheten

En gang mellom klokken halv tre og halv fire denne natten ble en mann i slutten av 20-årene overfalt av seks-syv menn i nærheten av krysset Nygårdsgaten — Lyder Sagens gate.

— Offeret har forklart at han ble slått og sparket i hodet og i kroppen av for ham ukjente menn. Vi har snakket med et vitne som har sett deler av hendelsen, men enn så lenge har vi ingen mistenkte, sier politibetjent Kjell Søgnen ved krimvakten ved Bergen sentrum politistasjon.

Mannen, som ifølge politiet er fra et land i Øst-Europa, endte opp på Haukeland universitetssykehus med flere brudd i nesen. Han har også fått påvist hørselsskader på det ene øret. Mannen mistet bevisstheten etter det første sparket, men klarte ifølge politiet å komme seg til legevakten da han våknet.

Da var også gjerningsmennene forduftet.

Tyder på blind vold

Politiet fikk vite om hendelsen først om kvelden 2. januar, nær to døgn etter. Da møtte offeret selv opp på Bergen sentrum politistasjon for å anmelde saken. Politiet ser alvorlig på hendelsen, som de selv karakteriserer som blind vold.

— Ut fra det vi vet så langt, tyder mye på at det ikke var noen foranledning til overfallet. Han var på en fest like ved, og hadde gått ut for å ta en telefon da han ble overfalt, sier Søgnen.

Politiet har startet arbeidet med å innhente bilder fra overvåkingskamera i området, og er tidlig i etterforskningen.

Etterlyser vitner

Overfallsmennene kom gående langs Nygårdsgaten fra sør, i retning mot Bergen sentrum.

Gjerningsmennene er anslått til å være mellom 18 og 25 år gamle. Offeret var kledt i en grønn, nærmest kamuflasjefarget jakke med hette. Han er slank, og har mørkt langt hår. Håret var bundet i en knute bak på hodet.

— Vi ber eventuelle vitner, eller andre som kan ha opplysninger i saken, ta kontakt med politiet på telefon 02800, sier Søgnen.

ÅSTEDET: Overfallet skjedde i nærheten av dette krysset, der Nygårdsgaten møter Lyder Sagens gate.
Google Street View