25-åringen har gitt en rekke ulike opplysninger om sin bakgrunn i Nigeria, om hvordan hun kom seg til Norge, og om forholdet til 31-åringen som er tiltalt for å ha tvunget henne til prostitusjon.

— Jeg var redd og turde ikke fortelle sannheten, har 25-åringen gjentatt flere ganger i retten.

Den 31 år gamle kvinnen er tiltalt for menneskehandel, ran og vold. Påtalemyndigheten mener hun tjente 500.000 kroner på å tvinge 25-åringen til å selge seg på Strandkaien.

Les også: - Skremte oss med voodoo

Endret forklaring

I avhør ble 25-åringen innprentet at hun måtte snakke sant hvis politiet skulle kunne hjelpe henne. Likevel forklarte hun seg uriktig.

Så sent som i retten i går hevdet hun at hun reiste alene fra Nigeria via London til Italia, og derfra videre til København, Oslo og Bergen. Selv etter gjentatte spørsmål kunne hun ikke svare på hvor i Italia hun hadde vært.

Men noen timer senere var historien en annen: Da forklarte hun at hun hadde reist sammen med tre andre til London, og vært der en stund. Deretter hadde turen gått videre til Verona i Nord-Italia.

- Styrke til å fortelle

— Hvorfor er det først nå, etter ti avhør og nesten ett års etterforskning, at vi hører navnet på den byen, spurte 31-åringens forsvarer, Eirik Nåmdal.

— Fordi jeg hadde så mange tanker i hodet. I dag har jeg mer styrke til å si det jeg vet.

— Du har sagt tidligere at du fortalte sannheten. Hvorfor skal vi tro deg nå?

— Jeg sverger ved Gud at jeg forteller sannheten nå.

Frykter represalier

25-åringen har flere ganger sagt at hun er redd for represalier fra den angivelige menneskehandleren.

— Hun er en farlig person. Jeg var redd for hva hun kunne gjøre mot meg, og mot familien min i Nigeria, sier 25-åringen.

Hun har fått hjelp til å komme seg ut av livet som prostituert, og har fått oppholdstillatelse og en vanlig jobb.

Hennes bistandsadvokat Beate Hamre sier hun vil legge ned påstand om at 31-åringen må betale 25-åringen de 500.000 kronene hun skal ha tjent på sex-salget. I tillegg kommer krav om oppreisning.

31-åringen, som også var prostituert, er i tillegg tiltalt for å ha banket opp en kunde og ranet ham i hans eget hjem.

Odd e nerbø