Fra mandag endres åpningstidene på vaksinasjonssentrene på Brann stadion og Fyllingsdalen sykehjem. Sentrene skal heretter holdes åpne fra kl. 14 til kl. 19 alle hverdager. (Tom. fredag er åpningstiden 09-18.)

Endringen er et forsøk på å tilpasse tilbudet til etterspørselen, ifølge en pressemelding fra kommunen.

Stadion stenger snart

Kommunen opplyser samtidig at senteret på Brann stadion trolig vil bli lagt ned før jul, trolig 18. desember.

— Vi er svært fornøyde med måten massevaksineringen har fungert på. Vi har nå vaksinert 50.000 personer på de to kommunale vaksinasjonssentrene, sier informasjonsdirektør Robert Rastad.

Erfaringene fra vaksinasjonssentrene viser at flest innbyggere velger å vaksinere seg om ettermiddagen.

Endringene i åpningstiden har også sammenheng med at fastleger og bedriftshelsetjenester denne uken har fått tilgang til vaksiner. En del innbyggere vil vaksinere seg der istedenfor på vaksinasjonssentrene, ifølge kommunen.

Gratisbuss

Den gratis vaksinebussen vil fortsatt gå i skytteltrafikk til og fra Brann stadion. Avgangene går fra terminalen bak Bergen Storsenter (ved Vinmonopolet) hvert 30. minutt. Først avgang fra Bystasjonen blir kl. 13.30, og siste retur fra stadion kl. 20.00.

I sentrum går bussen i vanlig trasé hvert 10 minutt kl. 0730 - 1230 og deretter hvert 20. minutt til kl. 2100.

Informasjonsdirektør Robert Rastad oppfordrer bergenserne til å vaksinere seg så snart som mulig.

— Vi vet at det fortsatt er mange bergensere som ønsker å vaksinere seg, men som av forskjellige årsaker ennå ikke har fått gjort dette. Vi anbefaler disse å benytte sjansen til å oppsøke vaksinasjonssentrene mens kommunen ennå har et så omfattende og effektivt apparat i sving som vi har nå, sier Rastad.

— Dessuten er det et gunstig tidspunkt å vaksinere seg på; mens antall sykdomstilfeller er nede i en bølgedal. Vi forventer en ny bølge av sykdom senere, sier smittevernoverlege Øystein Søbstad.