Lørdag 26. april i fjor var 38-åringen hos søsteren og grillet. Om kvelden gikk han på Gullbaren i Vaksdal og ble der natt til søndag. Ved 03-tiden var det ampert utenfor utestedet. Det resulterte i at Indrevær ble slått ned og livstruende skadd.

Nå er en 21 år gammel mann dømt for vold under særdeles skjerpende omstendigheter i Nordhordland tingrett. Han må sone to år og åtte måneder i fengsel. 21-åringen nektet straffskyld, men retten fant det bevist at han slo minst fire målrettede harde knyttneveslag mot Indreværs ansikt og hode mens han lå på bakken.

— Jeg aner ikke hva som skjedde og husker ikke at jeg var på utestedet. Nå har jeg det bra, selv om jeg blir fort trøtt. Jeg har fått en unik støtte i lokalmiljøet og av kollegene mine, sier Indrevær.

Ønsker full kontroll

ETTER SKADEN: Endre Indrevær fotografert mens han var på Nordåstunet rehabiliteringssenter. Natt til 27. april 2014 ble han livstruende skadet etter å ha vært på et utested i Vaksdal.
Privat

Han arbeider som reisemontør på Vaksdal Industrier, men det gikk lang tid før han kunne begynne å arbeide igjen. Indrevær lå tre døgn på sykehus og var på Nordås rehabiliteringssenter frem til 26. mai i fjor. Etter det var han sykmeldt i tre måneder.

— Jeg har sluttet å drikke alkohol. Ikke fordi jeg drakk mye, men fordi jeg nå vil ha full kontroll. Dette hadde ikke skjedd dersom jeg ikke hadde drukket denne kvelden, sier han.

Etter voldsepisoden dro 21-åringen videre på fest. Indrevær ble tatt inn på Gullbaren og lagt i stabilt sideleie. Ambulanse hentet ham. Derfra ble han fløyet med helikopter til Haukeland universitetssykehus. Senere på natten pågrep politiet 21-åringen.

Akkurat i tide

En avdelingsoverlege fortalte i retten at Indrevær hadde lysstiv pupill da han kom til sykehuset på Voss. Det er et tegn på alvorlig hjerneskade. Ifølge dommen var det en stor blødning utenfor hjernehinnen.

«Den sakkyndige forklarte i retten at fornærmede ble operert akkurat i tide til at livet hans ble reddet… Fornærmede ville ikke ha overlevd uten den raske operasjonen.», fremgår det av dommen.

— Hjernen min flyttet seg fire centimeter. Det var så stort trykk i hodet at legene måtte borre i hodet for å lette på trykket. Jeg er svært takknemlig for det kirurgen klarte, sier Indrevær.

En sakkyndig opplyste at skadene Indrevær fikk i hovedsak må skyldes flere slag mot ansiktet og hodet. Ifølge dommen slo 21-åringen Indrevær minst fire ganger mens den andre lå på bakken.

38-åringen forteller at han ikke kjenner mannen som nå er dømt. Flere personer vitnet i retten. Noen mente at Indrevær hadde slått den andre først.

— Men en bekjent av meg sa det motsatte, sier Indrevær.

Anker dommen

Retten mener uansett at det er bevist at 21-åringen slo flere slag mot Indrevær som lå forsvarsløs på bakken. De gjentatte slagene mot ansiktet og hodet utgjør en sammenhengende rekke av voldshandlinger som har karakter av mishandling, står det i dommen.

— Min klient har bestemt seg for å anke dommen. Han er uenig i den og mener han kun påførte fornærmede ett slag og at dette ble gjort i nødverge, sier advokat Rolf Knudsen som er forsvarer for 21-åringen.

Den unge mannen er også dømt til å betale oppreisingserstatning på 100.000 kroner til Indrevær, pluss skadeerstatning på 22.106 kroner, men nå kommer altså saken opp på ny for Gulating lagmannsrett.