Bjarte gikk helt til topps i kamp i klassen for juniorer da vestlandsmesterskapet ble arrangert i Laksevåg Idrettshall.

– Det var helt utrolig deilig, synes Os-gutten.

Han styrte finalekampen fra start, men mot slutten fikk han en trepoenger mot seg og måtte gi litt ekstra for å sikre seieren mot motstanderen fra Stavanger.

– Jeg så at han begynte å ta meg igjen, og trenerne ropte «våkne!». Da brukte jeg det siste av kondisen min, smiler Bjarte.

Osingen har trent karate i nesten tre år, og han har lilla belte i stilarten wado ryu. Seks ganger i uken trener han sammen med kompisen Erlend Slettevold, som tok bronse i samme klasse.

– Vi har et godt miljø, og jeg elsker å slåss på matten. Når jeg går inn, kjenner jeg adrenalinet i kroppen, og når dommeren sier «hajime», da er det krig, forteller han.

Os gjorde det bra i vestlandsmesterska-pet. Flere av utøverne fikk med seg gullmedaljer hjem, blant andre Åsmund Slettevold som også vant sin klasse i kamp.

Han imponerte med flere fellinger der han la motstanderen i bakken, men han fikk ikke poeng for alt.

– Jeg fikk noen advarsler fordi det var for hardt, men jeg er fornøyd likevel, konstaterer tolvåringen, som vant vest-landsmesterskapet for første gang.

FØRSTE SEIER: Bjarte Storum (16) tok sin første seier da han vant junior-klassen i kamp i vestlandsmesterskapet i karate.
FELLINGER: Åsmund Slettevold (12) la motstanderen i bakken i sin finale-kamp.