Helios-flyet som skulle kommet til Flesland fra Kypros mandag klokken 18.00, dukket aldri opp. Men i går kveld kom de 59 bergenserne seg hjem fra Larnaca via flyselskapet Jordan Air. Flyet landet klokken 21.20, og returnerte en halv time senere med rundt 70 solhungrige vestlendinger om bord.

Da Helios-flyet ble stående fast i sikkerhetskontrollen i Stockholm for noen dager siden, begynte reiseoperatøren Star Tour å se seg om etter andre selskap som kunne frakte turistene til og fra Larnaca. Jordan Air skulle egentlig landet på norsk jord allerede mandag kveld, men det viste seg å være lettere sagt enn gjort.

— Flyselskapet hadde ikke hatt flyene sine på Flesland tidligere, og da er det alltid en del dokumenter som må fylles ut av Luftsfartstilsynet, forklarer administrerende direktør i Star Tour, Jørn Kristiansen. Tilsynets kontor var rett og slett stengt mandag ettermiddag, og papirarbeidet måtte vente til i går morges.

To av dem som har ventet lenge på å komme seg av gårde på sommerferie, er Cecilie Gudmundsen (18) og Marita Sylta (18). De skulle egentlig reist til Kypros for en uke siden, men den turen ble kansellert fra arrangørens side. De ventet en uke, men også denne gangen ble det krøll.

Jentene har ikke tall på hvor mange meldinger de har fått fra arrangøren om nye avgangstider, så da de i går formiddag fikk beskjed om at flyet kom til å lette fra Bergen ut på kvelden en gang, dro de raskt til Flesland.

— Nå sitter vi på Flesland og spiser middag, vi har fått matkuponger, berettet en fornøyd Cecilie på telefon i går kveld. Hun fortalte om god stemning i leiren tross mye venting.

— Nå gleder vi oss bare til å komme oss av gårde.

Så får vi se om de kommer seg hjem igjen til riktig tid om to uker.

Hvorvidt Star Tour kommer til å fortsette sitt samarbeid med Helios, tar de stilling til på et møte i Stockholm i dag.

— Helios sier at de skal komme med de flyene de har lovet oss, men du skjønner sikkert at vi tviler litt på det, sier Jørn Kristiansen.