• Nå får vi noen dager sammenhengende med sol og varme. Det er lenge siden sist, sier meteorolog.

Uken starter med lave temperaturer og bygevær i hele landet. Men mot slutten av uken blir det deilig sommervær, ifølge Meteorologisk institutt.

— Det blir lettere fra fredag og det ser virkelig bra ut fremover med over 20 grader de fleste dagene, sier vakthavende meteorolog Berit Hagen ved meteorologisk institutt.

FÅ OVERSIKT: Sjekk været der du bor

- Sommeren varer litt lenger

Det er Vestlandet som får litt lettere vær fremover og det beste været på fredag. Temperaturene i Sør-Norge vil stige til rundt tjue grader og vindforholdene vil være rolige.

— Det er en ganske sikker situasjon dette her og kanskje en av de mer sikre prognosene vi har sett så langt i sommer. Det har ligget an til denne prognosen nå i flere dager, sier Hagen til bt.no.

På fredag vil temperaturen stige og det kan se ut som om vi får noen dager sammenhengende med sol og varme. Sist gang vi hadde det var tidlig på sommeren, forteller Hagen.

- Typisk at finværet kommer nå

WEBKAMERA: Se Bergen fra Ulriken

— Det er jo typisk at det fine været kommer nå når ferien er over og det er skolestart, men vi får i hvert fall en følelse av at sommeren varer litt lenger, sier Hagen.

Vestlendinger oppfordres til å nyte været og oppholde seg så mye som mulig utendørs, fra og med i dag.

Det er trolig siste sjanse til å bruke sommerlette klær, solkrem og badetøy.

— Finværet vil vare til onsdag i neste uke og det er ganske sannsynlig at det vil vare utover det også. Nå må folk nyte sensommeren, avslutter hun.

Send oss ditt sommerbilde til 2211 eller via e-post