Rundt kjøkkenbordet til Helga i Mildevegen bofellesskap er det middagstid, kos og klapp. Helga nyter maten langsomt, omgitt av sine to grønnkledde hjelpere.

Klokken nærmer seg 18 og fast tur-tid. Fortsatt gjenstår nesten fire timer av vakten, men de to miljøterapeutene har ingenting å utsette på vaktordningen.

— Kor ska vi på tur, Helga. I dalen eller i Arboretet? spør Tone gjentatte ganger.

Hun får svar til slutt. Helga er utviklingshemmet og ikke alltid like enkel å få ordene ut av. Men Tone Thomassen kan kunsten. - Helgus, Helgus, erter hun og kjærtegner den smale hånden.

Lange dager - mye fri

De to miljøterapeutene er to av i alt 16 ansatte ved Mildevegen bofellesskap som prøver en såkalt nordsjø-turnus.

I en uke jobber de 14,5 timer lange vakter syv dager i strekk. Tidvis tøffe, alltid lange dager.

Gevinsten er tre uker fri før neste languke setter inn.

Turnusen tikker og går året rundt, uavhengig av jul, påske og andre høytidsdager. Ferien blir avviklet i friperiodene. I løpet av et år skylder arbeidstakerne 14 arbeidsdager og må derfor hver åttende uke være beredt til å steppe inn hvis en kollega blir syk.

I sum gir dette en arbeidsordning med en uke på og tre uker fri året rundt. Godkjent som full stilling.

Lyder det for godt til å være sant?

- Vinn-vinn-ordning

— Samme reaksjon får vi, forteller Eva Størdal som er på vakt i en naboleilighet: - Kolleger i andre bofellesskap reagerer med misunnelse når vi forteller om hvordan vi jobber.

Sammen med Mariann Robberstad er Størdal på languke hos bruker Anne Lise Andersen.

— Slik jeg ser det er dette en vinn, vinn ordning for alle parter, oppsummerer Robbestad: - Sykefraværet er gått ned, arbeidstakerne er fornøyd og brukerne har det bedre. Særlig det siste synes jeg er viktig, sier Robberstad og kaster et blikk på Anne Lise som har søkt tilflukt under et pledd i sofaen.

Hun liker åpenbart ikke å få fremmedfolk i stuen midt i middagstiden.

Beboerne i Mildevegen krever store ressurser. Tidligere har opp mot 25 ulike mennesker vært innom en beboer i løpet av en arbeidsuke. Nå er staben stabilt åtte som går på skift.

Størdal og Robberstad ser klare fordeler ved langvaktene. Det er slutt på å kjøre dagens program med et blikk på klokken. Ting tar den tid det tar. Miljøterapeutene skal uansett være der hele dagen og kan senke skuldrene.

- Flere burde prøve

Hadde ordningen passet for andre arbeidsplasser?

— Ja, svarer enhetsleder Njål Johansen. Han har sydd sammen den unike nordsjø-turnusen i Mildevegen i samarbeid med de ansatte og Ytrebygda bydel:

  • Personlig mener jeg at varianter av en nordsjø-turnus skulle vært prøvd ut i andre deler av helsevesenet. Problemene med høyt sykefravær bunner etter min mening i arbeidstidsordninger med tidligvakter, kveldsvakter og stadige helgevakter.

— Men kan det svært varierte arbeidet i et bofellesskap sammenliknes med springingen på et sykehjem?

— Mye av travelheten henger sammen med de stadige vaktskiftene. Hvis dagene ble mer sammenhengende, ville det kanskje bli tid til å sette seg til måltidene og få den etterlengtede turen ut, sier Johansen.

I naboleiligheten, hos Helga, håper både Gro Espeseth og Tone Thomassen at prøveordningen blir forlenget.

— Alle bofellesskap skulle hatt det slik, sier Gro Espeseth.

Den tidligere fotballspilleren har jobbet i Mildevegen de siste to årene. Hjemme er hun alenemor for en tre år gammel gutt. I arbeidsuken er sønnen hos sin far og besteforeldre. I friukene nyter lillegutt fordelene med en hjemmeværende mamma.

Kollega Tone Thomassen kjenner også at det er godt med mye sammenhengende fritid.

— I sum føles dette som en halv stilling. Jeg har så mye fri at jeg til og med er begynt å trene, sier hun med en liten latter.

LANGVARIG MIDDAG: Tid til å holde hender og plukke i kyllingen hjemme hos Helga Drange i Mildevegen. Tone Thomassen og Gro Espeseth har bare godt å si om den nye arbeidstidsordningen for bofellesskapet.
KNUT EGIL WANG
DEKKER PÅ: Hjemme på eget kjøkken dekker Anne Lise Andersen til middag. Miljøterapeut Eva Størksen gir en hjelpende hånd.
KNUT EGIL WANG