Den tidligere statsministeren er en av mange som viser sin støtte etter storbrannen i Lærdal i natt.

Mange beskriver søndagen som en trist dag å våkne opp til.

«En trist og vond søndagsmorgen med katastrofe-bildene fra Lærdal. Tenker på alle de som er rammet og de som står på i bergingsarbeidet», skriver KrF-politiker Knut Arild Hareide.

— Mange helter

Erna Solberg viet også første del av talen sin for Sentralstyret til innsatspersonalet i Lærdal.

— I natt har det vært mange helter i Lærdal, sa hun.

TAKKER: Statsminister Erna Solberg viet deler av talen sin til Høyres sentralstyre til Lærdal-brannen. På Twitter takker hun brannmannskapene.
NTB Scanpix

Hun uttrykte også sympati med dem som er rammet av brannen.

— Vi skal sørge for å følge tett på for å bidra så godt vi kan til å finne de gode løsningene.

På twitter takker hun også hjelpemannskapene og de frivillige. Her skriver hun at tankene hennes går til de berørte.

«Tankene går til de som har mistet sine hjem og er skadet"

- En psykisk påkjenning

Mange skriver også at selv om det er enorme ødeleggelser, så er det en trøst at ingen mistet livet eller ble alvorlig skadet.

«En trøst at ingen liv gikk tapt. Å miste hjemme sitt, og alt du eier og har, er en langt større psykisk påkjenning enn de fleste kan forstå», skriver Marit Warncke, administrerende direktør for Bergen Næringsråd.

Tine Sundtoft (H), klima- og miljøminister ber folk ta vare på hverandre.

«Takk til dem som har stått på for å redde menneskeliv og kulturarv i Lærdal. Det viktigste nå er å ta vare på dem som har mistet sine hjem», twitrer hun.

- Vondt å se katastrofen

Tidligere statsråd og avtroppende Sp-leder Liv Signe Navarsete er født i Sogndal, men flyttet til Lærdal i år 2000 da hun ble samboer med Lars Petter Nesse (Sp), varaordføreren i Lærdal. Hun skriver dette på sin twitter-profil:

— Det er vondt å være langt unna familien og se katastrofen som har utviklet seg hjemme i Lærdal. Jeg tenker på alle som er rammet og har mistet hus og hjem, og håper ingen er alvorlig skadet.

Også på Instagram er det mange som viser sin støtte. Flere har brukt et bilde av en rose sammen med teksten «Varme tanker til de berørte i Lærdal». Andre har laget hjerter med Lærdal inni.

STØTTENDE ORD: Ap-leder Jens Stoltenberg sender varme tanker på Twitter.
NTB SCANPIX