Rundt 20 slektninger, venner og naboer er avhørt. Ingen kan gi politiet en pekepinn på hvorfor det ufattelige kunne skje.

— Motivet i denne saken blir bare enn større og større gåte etter hvert som dagene går. Selv om noen av opplysningene isolert kan virke interessante, sitter vi ikke igjen med klare ledetråder eller et entydig bilde, forteller Buberg.

— Dette er en ekstremt spesiell sak, legger han til.

- Ingen samlivsproblemer

Ifølge Buberg er det ingenting som tyder på at det har vært spesielle samlivsproblemer i familien. Også økonomiske problemer avvises som et mulig motiv.

— Ingenting tyder på det. Pr. i dag vet jeg ikke om familien har hatt vansker med økonomien. Det som er kommet frem i avhørene, stemmer godt overens med bildet som naboer og arbeidskolleger har tegnet i pressen. 50-årige Oddvard Stølen er beskrevet som en hjelpsom, positiv og godt likt mann.

Politiet er nå sikre på at drapene ble begått i løpet av lørdagsnatten, eller på dagtid søndag. Som BT skrev i går, hentet Oddvard Stølen sin datter Nora (18) på et utested i Haugesund ved 02.00-tiden. En 19-årig venn av Nora ble med hjem. Han merket ingenting spesielt på 50-åringen.

— Saken blir ikke mindre gåtefull av den grunn, sier Buberg.

Vet hvordan

Selv om etterforskerne ikke kan si ett ord om "hvorfor", har de en klar formening om hvordan drapene skjedde.

— Det kommer vi til å informere pressen om i morgen ettermiddag. Først skal de pårørende få svar, forteller politiadvokaten.

I ettermiddag ble de fire døde obdusert på Gades institutt i Bergen. Obduksjonsrapporten foreligger i morgen.

UFORSTÅELIG: Politiet kan ikke forstå hva som var motivet for drapene. Foto: Jan M. Lillebø