TRULS SYNNESTVEDT

— Herlig, herlig, sier Camilla Kuhlman (26) og Kjersti Herdlevær (29), de to kollegene myser fornøyd mot sollyset og nyter dagens første jobbrøyk på trappen foran Bryggen 13. — Lenge siden vi har sett solen, men vi kjente den igjen, forsikrer de to hutrende soltilbederne.

Helt uvitende om at regnet igjen skal pøse ned i dagevis allerede fra lørdag.

For mens Bryggen de siste dagene har badet i vann, bader den nå i morgensol. Ikke en springflo å se i flere sjømils omkrets, og de første turistene er allerede kommet opp til overflaten.

I avisstativet utenfor tobakksforretningen i Bredsgården henger The Sun til tørk og de første lusekoftene er allerede hengt ut som gulrøtter for vinterturistene.

Og ved Rundetårnet jobber veiarbeidere så rumpesprekkene får sole seg ganske ettertrykkelig.

Mens Sonja Andresen (nesten 90, påstår hun) kommer gående bryggelangs med den lys levende miniatyrhunden Petit i håndvesken.

— Så slipper den å gå hele veien, forklarer matmoren, hun bor på Laksevåg og pleier å gå til Mulen.

Heller ikke en paraply å se, ikke engang en nedslått en.

Derimot rosa joggesko, åpne jakker og glade ansikter.

- Næææ?

Noen timer med blå himmel og sol var alt meteorologene i sin godhet hadde lovet oss denne fredagen i en blygrå og dyvåt vinter.

Og de fikk rett, igjen.

— Nææ, er det sant? sukker vennegjengen Andreas Næss (17), Linn Mostrøm (16) og Yngvill Lien (16), når vi forteller at solen de slikker på Torgallmenningen er helt forbigående, og at neste uke vil by på akkurat like mye regnvær som den forrige.

De tre sitter og spiser muffins og varmer hendene på pappkaffe utenfor Narvesen-kiosken på Torgallmenningen. To timer sol var alt de klarte å kare til seg før de disen kom.

— Men helt greit så lenge det ikke regner, trøster de hverandre.

PÅ TUR: Miniatyrhunden Petit koser seg i solen i vesken hos matmor Sonja Andresen. <br/>Foto: ODDLEIV APNESETH
SOLRØYK: Med solen midt i fleisen nyter kollegene Camilla Kuhlman og Kjersti Herdlevær dagens første jobbrøyk på Bryggen.
SKODD: Rosa sko til en rosa dag, ingen sjøstøvler i Bergen i går, nei.